Középformátumra is felcsavarható a TTArtisan újdonsága

A kínai gyártó bemutatta 90 mm F1.25 lencserendszerét, amit hat különféle bajonettel lehet megvásárolni: a felsorolásban a FujiFilm és a Hasselblad középformátuma is szerepel! A TTArtisan 90 mm F1.25 már májusban debütált, ám akkoriban még csak a Leica M foglalathoz illesztve lehetett megvásárolni. Most azonban további bajonettekkel bővült a kínálat: Canon RF, Leica L, Nikon Z és Sony E mellett FujiFilm G és Hasselblad XCD véggel is kérhető az objektív.

Kép forrása: TTArtisan

A TTArtisan 90 mm F1.25 ideális portréfotózáshoz, hiszen gyújtótávolsága mellett a nagy rekesznyílása is ideális választás ilyen célokra. 27 fokos látószög, nyolc csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetag (négy csoportnyi akromatikus duplettel) a legfontosabb jellemzője az objektívnek. A gyártó „újdonsága” teljesen manuális kezelésű, mind az élességet, mind a rekesznyílást kézzel kell rajta beállítani. Elektronikus kontaktok sincsenek, így a képek EXIF adattáblájába nem kerülnek bele az expozíciós adatok.

Kép forrása: TTArtisan

A legkisebb tárgytáv kereken 1 méter, a blende íriszét tíz lamellából alakították ki. A szűrőmenet átmérője 77 mm, az objektív tömege kb. 1045 gramm. A legjobbat a végére hagytam: a kiváló képminőségű optika 480 dolláros áron vihető haza.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...