A legmodernebb képérzékelők egyikével érkezett a Leica M11

Egy újabb M-szériás fényképezőgépről rántotta le a leplet a Leica: az M11-ben ráadásul az egyik legmodernebb képérzékelő található, ami nem kevesebb, mint 60 MP-es felbontással bír. A 60 MP-es BSI CMOS lapkáról érkező adathalmazt ráadásul háromféle felbontásban lehet lekérni: 18, 36, vagy 60 MP-es lehet a RAW és a JPEG formátumú fájl egyaránt. A lapkát egy új, rendkívül vékony IR+UV szűrővel látták el, ami még hatékonyabb a felvétel számára káros fénytartomány szűrésében. A szintén újfejlesztésű színszűrő természetesebb színleképezést tesz lehetővé, mint a korábbi modelleknél. A szenzor alapértelmezett érzékenységi tartománya ISO 64 és ISO 50 000 közé esik; a Leica szerint 15 FÉ-s dinamikatartománnyal dolgozhatunk.

Kép forrása: Leica

A Leica M11 hátoldalán egy 2,3 millió képpontos érintőképernyő található; a kezelőszervek közül egy párat áthelyeztek a jobb ergonómia végett. A korábbi M-modellekre jellemző fenéklemezt leváltották egy „hétköznapibb” megoldásra, így az akkumulátorhoz és a memóriakártyához közvetlenül hozzáférhetünk. Bár a fotógépet SD memóriakártyákkal lehet bővíteni, beépített, 64 GB kapacitású tárolóval is találkozhatunk, így soha többé nem maradunk le a fotózásról, ha otthon felejtenénk a memóriakártyát. Az 1800 mAh-s akku a korábbi modelleknél 64%-kal hosszabb üzemidőt biztosít, de az USB-C aljzaton keresztül működés közben is elláthatjuk árammal a masinát.

Kép forrása: Leica

A Leica M11 fekete és ezüst kivitelben is kapható, de az eltérés nem csak színben, hanem alkalmazott anyagokban is jelentkezik: míg az egyszerű fekete verzió alumínium tetőlemezt kapott, addig az ezüstöt bronz borítja. Nem csoda, hogy a különbséget a fényképezőgép tömegén is látni: az ezüst 640 grammot nyom, míg a fekete csak 530-at. Az M11 mellé új elektronikus keresőt is vásárolhatunk: a Visoflex 2 3,7 millió képpontos felbontást kínál, s 90 fokban dönthető. A Leica M11 mától megvásárolható, ára 9000 USD. Még több információ a Leica honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...