3:2 oldalarányú notebook van érkezőben fotósoknak!

Te is unod, hogy míg az összes képed 3:2 (esetleg 4:3) oldalarányú, addig a mai modern monitorok szinte kizárólag 16:9, esetleg 16:10 oldalarányúak, azaz egy csomó „kálóba megy” a képernyőterületből képnézegetéskor? Nos, van remény, ugyanis a HP most olyan lapos kijelzőket jelentett be, amelyek – csakúgy, mint a legtöbb fényképezőgép képérzékelője – 3:2 képarányt kínál. A HP Elite Dragonfly G3 13,5”-os kijelzőt kapott, ahol háromféle opció közül lehet választani (többek közt egy OLED variánst 3000 x 2000 pixeles felbontással). Azonban a hordozható számítógépnél nem csak a kijelző újult meg, hanem a billentyűzetet és a teljesítményt is felturbózták (előbbi nagyobb gombokat kapott, ami javítja a gépelési ergonómiát).

Kép forrása: HP

Nem most hallunk először erről az újdonságról, ugyanis már az idei CES előtt esett róla szó; akkoriban egy 1920 x 1280 pixeles kijelzővel szerelt prototípust mutogatott a HP. A HP Elite Dragonfly G3-ban új beépített webkamera is lesz, ennek 5 MP-es a felbontása (RGB és IR szenzorokkal). A hanghatásról a Bang & Olufsen gondoskodik: összesen négy hangszóróból érkezik a hang (mindegyikhez különálló erősítőáramkör tartozik). A notebookban az Intel 12. generációs processzorai végzik majd a számításokat; maximum 32 GB RAM-ot és legfeljebb 2 TB tárolókapacitást választhatunk konfiguráláskor, de szerencsére USB-C aljzatból már a gép mindkét oldalára kerül. Ha külső monitorra szeretnénk kitenni a képet, azt a beépített, teljes méretű HDMI porton keresztül tehetjük majd.

Egyelőre további műszaki részleteket még nem árult el a gyártó, így azt sem tudni, mekkora üzemidőre számíthatunk a 45, illetve 68 Wh-s, gyorsan tölthető akkuktól. A HP elmondása szerint az új noteszgépek az elkövetkezendő hónapokban kerülhetnek a boltok polcaira, akkor majd árakra is fény derül. Az elődmodell alapján hozzávetőlegesen 2000 dollár körüli indulóárra számíthatunk. Kattints ide, ha még több infóra vágysz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...