Tökéletes standardzoomot villantott az OM System

Az OM System OM-1 csúcsragadozójához két új lencserendszert is bemutatott, amelyek remekül kiegészíthetik a vázat: az M.Zuiko Digital ED 12-40 mm F2.8 PRO II és az M.Zuiko Digital ED 40-150 mm F4.0 PRO a rajtvonalhoz álltak.

Az M.Zuiko Digital ED 12-40 mm F2.8 PRO II a méltán nagysikerű elődjére, az M.Zuiko Digital ED 12-40 mm F2.8 PRO-ra épül, azonban az új technológiák által még többet nyújt felmenőjénél. A kicsi, könnyű, a teljes tartományban F2.8-ról induló standard zoom tökéletesen védett az időjárás viszontagságaival szemben (a gyártó bátran közli az IPx és az IP53 szabványoknak való megfelelést, ami jóval felülmúlja a kategóriában megszokott védelmet), képminőségét az illetékesek még jobbnak mondják, és kis tárgytávjának hála akár makrózni is lehet vele. Az akár -10°C-ig fagyálló lencserendszer frontlencséje fluorin bevonattal lett ellátva, ami védő, víz- és olajlepergető funkciót lát el.

A tubus belsejében kilenc csoportba rendezve csupán 14 lencsetag található, ahol 1 db EDA, 2 db aszférikus, 1 db DSA, 1 db HD, 2 db ED, illetve 2 db HR kialakítású. A különleges lencsetagoknak köszönhetően az objektív mérete kordában tartható, ugyanakkor optikailag tökéletes teljesítményt nyújt. „A legújabb gyártási technológiák jelentősen csökkentik az aszférikus lencsék felületi fényszórását, egyben jelentősen csökkentve a hagyományos objektívekre jellemző becsillanást, mely tiszta képrajzolatot eredményez. Az optimális hatékonyságú bevonatrendszer – beleértve a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatot – javítja a szemből érkező fények hatásai ellen védekezést” – olvasható a sajtóközleményben.

Az M.Zuiko Digital ED 12-40 mm F2.8 PRO II 67 x 84 cm-es terjedelméhez 382 grammos tömeg társul, szűrőmenetének átmérője 62 mm, belső élességállítását egy léptetőmotor hajtja. A blende hét darab lekerekített alakú lamellából áll, amelyek egészen F22-ig szűkíthetők. A március elejétől kapható lencserendszerért 1000 dollárt kell majd fizetnünk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...