Szuper árakon érkezik a Canon két új szuper teleobjektívje

A Canon ma reggel hivatalosan is bejelentette két új lencserendszerét, amelyek sportfotósok, illetve természetfotósok kedvencei lehetnek majd – ha van elég aprójuk. Az RF 800 mm F5.6 L IS USM és az RF 1200 mm F8 L IS USM az abszolút luxuskategóriát képviselik. A két újonc gyújtótávolságukon és színükön kívül gyakorlatilag semmiben sem hasonlít tükörreflexes rokonaikra: teljesen új optikai formulát kaptak, így tömegük is jóval alacsonyabb, mint az EF verzióké.

Kép forrása: Canon

Mindkét objektív két előre beállítható fókuszpontot kínál, így gombnyomásra tudunk ezek közt váltani. A blendéket kilenc lekerekített lamellából alakították ki, s mindkét lencserendszer szigetelt az időjárás viszontagságai ellen. A frontlencse a 800 és az 1200 milliméteres terméken fluorbevonattal van ellátva, ami nem engedi megtapadni a szennyeződést, illetve megkönnyíti a tisztítást.

RF 800 mm F5.6 L IS USM

Az RF 800 mm F5.6 L IS USM 18 csoportba rendezve összesen 26 lencsetagot tartalmaz, ahol egy különlegesen alacsony szórású (UD), egy szuper UD, illetve kettő fluorit kialakítású. Az optikai formula tehát igen komplex, ami kimagaslóan jól kezeli az esetleges aberrációkat. A sok lencsetag ellenére az RF 800 mm F5.6 L IS USM csupán 3140 grammot nyom; beépített képstabilizátorával a CIPA mérése szerint 4 FÉ előnyre tehetünk szert (három IS mód közül választhatunk). Szűrőmenete nincs az objektívnek, de 52 mm-es „bepottyantós” filtereket használhatunk. A Canon RF 800 mm F5.6 L IS USM természetesen kompatibilis a Canon telekonvertereivel, így a gyújtótávolságot 1120, illetve 1600 milliméterre nyújthatjuk (F8 és F11 értékekre csökkenő F-értékkel). Az RF 800 mm F5.6 L IS USM május végétől lesz megvásárolható 17 000 dolláros (5,5 millió forintos) áron.

Kép forrása: Canon

RF 1200 mm F8 L IS USM

Egy fokkal impozánsabb a Canon RF 1200 mm F8 L IS USM szuper teléje, ami bár nem éri el az EF 1200 mm F5.6 „aztabetyárhétszázát” faktorát, de még így is tekintélyt parancsoló megjelenésű objektív. A tubusban 18 csoportba rendezve nem kevesebb mint 26 lencsetagot találunk, amelyek között akad egy különlegesen alacsony szórású (UD), egy szuper UD, illetve két fluorit üvegtag is. Az IS itt is 4 FÉ előnyre képes önmagában, szintén három IS mód közül választhatunk, illetve itt is 52 mm-es szűrőket alkalmazhatunk fotózáskor. Az RF 1200 mm F8 L IS USM szintén kompatibilis a Canon telekonvertereivel: 1680, illetve 2400 mm érhető el velük F11 és F16 kezdő F-értékkel. A 4,3 méteres legkisebb tárgytávval bíró, 3340 grammos optikát szintén május végétől vásárolhatjuk meg, ára 20 000 USD, avagy 6,5 millió forint lesz.

Kép forrása: Canon

Sajtóközlemény

A Canon két új RF objektívet mutatott be, köztük a világ legnagyobb fókusztávolságú AF objektívjét tükör nélküli fényképezőgépekhez
Az RF 800mm F5.6L IS USM, valamint az RF 1200mm F8L IS USM új lehetőségeket biztosít a hivatásos fotósok számára a távoli kép-témák rögzítésére

A Canon Europe ma bejelentette két új szuperteleobjektívjének, az RF 800mm F5.6L IS USM-nek és az RF 1200mm F8L IS USM-nek a piacra dobását. Az RF objektív termékcsalád kínálatának határait feszegetve ezek az objektívek új mércét állítanak fel kategóriájukban. A rendkívül nagymértékű nagyítási kapacitásnak köszönhetően még a távoli témákról is páratlan felvételeket tesznek lehetővé. Elképesztő 800 mm-es és 1200 mm-es fókusztávolságukkal – amely a tükör nélküli fényképezőgépek tekintetében a világ legnagyobb AF fókusztávolságú objektívjei – ezek az objektívek intelligens kialakítással rendelkeznek, és hihetetlen optikai teljesítményt, valamint kiváló hordozhatóságot biztosítanak. A lenyűgöző optikai képstabilizátorral és széles rekesznyílásokkal rendelkező prémium L-sorozatú RF objektívek sokféle fotós munkáját tudják segíteni, a sporttól és a vadon élő állatoktól a hírek gyűjtéséig és a megfigyelésig – olyan készletet biztosítva számukra, amely messziről, rendkívüli részletgazdagsággal, kivételes körülmények között rögzíti az eseményeket.

Kiváló távolság-teljesítményű hordozható objektív
Az RF 800mm F5.6L IS USM és az RF 1200mm F8L IS USM bemutatásával a Canon páratlan szuperteleobjektív kínálatot hozott létre, megfelelve a professzionális fotósok igényeinek. A két új objektív 800 mm-es és 1200 mm-es teleobjektív-kapacitásukkal bővítik az RF objektívek kínálatát – a legnagyobb fókusztávolsággal a piacon olyan termékek esetében, amelyek nem teleszkópok. Az objektívek hihetetlen hatótávolsága mellett a fotósok akár duplájára is növelhetik azok fókusztávolságát, ha az objektíveket RF 1,4x vagy RF 2x Extenderekkel, AF-képrögzítéssel és IS funkcióval alkalmazzák. Az RF 1200 mm-es F8L IS USM segítségével a fotósok hihetetlen részleteket rögzíthetnek az akár 400 méternél is távolabbi témákról. Az intelligens és új tervezésű optikai rendszer lehetővé teszi, hogy a Canon ilyen hihetetlen fókusztávolságokat érhessen el olyan kialakításban, amely kisebb és könnyebb, mint az ilyen típusú hagyományos szuperteleobjektíveké. Az EF társaikhoz képest jelentősen csökkentett méretű RF 800 mm-es F5.6L IS USM a Canon legkönnyebb és legrövidebb 800 mm-es L-sorozatú objektívje, mégis valamivel több mint 3,1 kg, míg az RF 1200 mm-es F8L IS USM az objektívhez képest valaha kiadott legkisebb termék1. 3,34 kg-os súlyával 1/5-nyi súlyú, és több mint 13 kg-mal könnyebb és 30 cm-rel kisebb, mint legendás elődje, az EF 1200mm f/5.6L USM.

Páratlan optikai teljesítmény
Az RF 800mm F5.6L IS USM, és az RF 1200mm F8L IS USM is úgy készült, hogy lenyűgöző hatást keltsen. A nagy teljesítményű képstabilizátorral párhuzamosan működő RF 800 mm F5.6L IS USM akár 4,5 lépéses stabilizálást, az RF 1200 mm F8L IS USM pedig akár 4 lépéses stabilizálást biztosít, hogy csökkentse a remegést és éles, részletgazdag képeket lehessen vele készíteni. A 800 mm-es objektív nagy maximális f/5,6 rekeszértéket is kínál ehhez a fókusztávolsághoz, így biztosítva a kiváló teljesítményt és képminőséget. Mindkét modell esetében a 9 lapos körkörös apertúra 1/8-ados lépésekben tud mozogni, így simább átmenet érhető el a rekesznyílás-értékek között videófelvétel-rögzítés közben. Az intelligens objektívkialakítás mellett az RF objektívek választéka a Canon iparág-vezető optikai technológiáját is használja. A fluorit, Super UD és UD elemeket tartalmazó RF 800 mm F5.6L IS USM és RF 1200 mm F8L IS USM kifogástalan képfelbontást és a kromatikus aberráció kiváló korrigálását kínálja. Az ASC bevonatok a továbbfejlesztett lencsekialakítással kombinálva minimalizálják a szellemképet és a fényvillanást. A Canonnak még az ezekben az objektívekben található extra optikával is sikerült 2,6 méterre csökkentenie a fókusztávolságot az RF 800 mm-es F5.6L IS USM esetében – ami kevesebb, mint a fele a többi 800 mm-es f/5.6 objektív távolságának – és 4,3 m-re az RF 1200mm F8L IS USM esetében, amely lehetővé teszi a témák széles tartományban történő nyomon követését.

Élvezze az EOS R rendszer nagy teljesítményét!
Szuperteleobjektíves képességeiknek és kis súlyuknak köszönhetően ezek az objektívek tökéletesen társulnak az EOS R3-hoz – a Canon sportfotózáshoz szükséges nagyteljesítményű gépéhez. A fényképezőgéppel együttesen az RF 800 mm F5.6L IS USM és az RF 1200 mm F8L IS USM az EOS R3 AF rendszerével dolgozva akár 30 képkocka/mp sebességgel képes nyomon követni az eseményeket. A gyűrűs kivitelű USM meghajtóval, a kettős nagyteljesítményű meghajtóval (Dual Power Drive), a nagy sebességű CPU-val és az optimalizált AF-algoritmussal ezek az objektívek gyors, mégis halk automatikus élességállítást biztosítanak – ezáltal tökéletesek a gyorsan mozgó vadon élő állatok megörökítéséhez. Az objektív testreszabható AF-stop gombjai a témára való fókuszálás során azt is lehetővé teszik, hogy a fotósok jobban irányíthassák az eszközt. Mivel a termékek az RF objektívcsalád tagjai, a fotósok azon további előnyben is részesülnek, hogy ugyanazokat az alkatrészeket, például szűrőket és napellenzőket használhatják az egész termékcsaládon belül a nagyobb rugalmasság érdekében.

Robosztus és professzionális kivitel
Az RF 800 mm F5.6L IS USM és az RF 1200 mm F8L IS USM úgy készült, hogy ellenálljon a különböző kihívásokkal teli fényképkészítési helyzeteknek, a magas hőmérséklettől a nedves vagy poros környezetig. A felhelyezéshez alkalmazott szerkezet por- és nedvességálló, a kapcsoló és a fókuszgyűrűk pedig megakadályozzák, hogy szennyeződés vagy víz kerüljön az objektívbe. Annak elkerülése érdekében, hogy olaj, víz vagy por tapadjon az objektív elejére, az elülső elemet fluor bevonattal látják el. Az RF 800mm F5.6L IS USM és RF 1200mm F8L IS USM nagy fényvisszaverő infravörös hővédő bevonattal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy hosszú ideig fényképezzenek, még forró éghajlatú helyeken is. Ez a fehér borítás kiváló UV-állóságot biztosít az időjárás viszontagságaival szemben, és segít csökkenteni a lencsetest hőmérsékletét az optikai minőség megőrzése érdekében.

A kiváló Canon tervezésnek és a fejlett optikai kialakításnak köszönhetően az RF 800 mm F5.6L IS USM és RF 1200 mm F8L IS USM objektívek kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújtanak mindenféle körülmény között, így a fotósok minden eddiginél nagyobb távolságról örökíthetik meg a távoli témákat.

Az RF 800mm F5.6L IS USM főbb tulajdonságai:

• 800mm-es szuperteleobjektív-hossz
• Kompakt objektív, melynek maximális átmérő x hossz értéke 163 mm x 432 mm
• 3,14 kg-os súly
• Nagy f/5.6-os apertúra
• 4,5-lépéses képstabilizátor
• Por- és nedvességálló kivitel
• 2,6 m minimális fókusztávolság

Az RF 1200mm F8L IS USM főbb tulajdonságai:

• 1200 mm szuperteleobjektív-hossz
• Kompakt objektív, melynek maximális átmérő x hossz értéke 168 mm x 537 mm
• 3,34 kg-os súly
• 4-lépéses képstabilizátor
• Por- és nedvességálló kivitel
• 4,3 m minimális fókusztávolság

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...