Egy letűnt kor gépének vezérlőszoftverét frissítette a Nikon

Sajnos, nem torzítok állításommal, hogy egy letűnt kor kiváló fotómasinájáról van szó, hiszen a Nikon a D500-at már egy ideje nem gyártja, és a japán főhadiszállás weboldalán is a „megszűnt” termékek között listázzák. Kövér pluszpontot érdemel a japán gyártó, hogy ezek után is foglalkozik a vázzal: az 1.31-es verziószámú firmware az alábbi javításokat tartalmazza (idézet a Nikon magyar weboldaláról):

Megoldottunk egy problémát, amely külső vakuegységgel végzett felvételkészítés esetén néha azt eredményezte, hogy a vaku teljesítménye nem az ISO érzékenység beállítása > Legnagy. érzékenység flash mellett menüpontban kiválasztott érték szerint alakult, miután a felhasználó elvégezte az alábbi műveletek egyikét:

  • beállításokat töltött be a Beállítások mentése/betöltése > Beállítások betöltése funkció használatával;
  • a fényképezés menü másik beállításkészletére váltott a Fényképezés menü beáll.készletei menüpont használatával.

Fontos:
Amennyiben fényképezőgépén is jelentkezett ez a hiba, a firmware frissítése önmagában nem oldja meg a problémát. A frissítés elvégzését követően hajtsa végre az alábbi műveletek egyikét:

  • állítsa az összes beállítást alapértékre a Minden beállítás alapértékre > Visszaállítás funkcióval, vagy
  • ha korábban elmentette beállításait a memóriakártyára, töltse be azokat a Beállítások mentése/betöltése > Beállítások betöltése funkcióval.

Az új firmware-t mindenképp körültekintően telepítsük a fényképezőgépre, előtte pedig mentsük ki memóriakártyára a beállításainkat! Erre tessék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...