Drónnal repültek bele a Tesla Berlini gyárába!

Nem tudom, hogy ki volt itt konkrétan a pilóta (az eredeti cikk végén a méltán híres Jay Christensent említik hasonló videók kapcsán, szóval lehet, hogy itt is ő állt a botkormánnyal a kezében), de hogy érzi a bugit, az biztos! A lenti videó a Tesla reklámfilmje, amit a Berlini óriásgyár bemutatásaként készítettek. Az illetékesek elmondása szerint ez a gyáregység a világ legfejlettebb, legfenntarthatóbb és egyben leghatékonyabb gyára. A Gigafactory Berlin-Brandenburg, ahogyan szeretetteljesen nevezik, a Tesla új, Németországi gyártóegysége, ahol akkumulátorokon kívül „többszázezer” Model Y személygépkocsi fog készülni.

Képkocka a lenti videóból

„A fenntartható energiára való átállás eléréséhez megfizethetőbb elektromos járműveket és energiatárolókat kell gyártanunk, miközben gyorsabban és jóval olcsóbban építünk gyárakat” – mondta a Tesla szóvivője. „Ennek kulcsa a terawatt-méretű akkumulátorgyártás és a korábbiaknál sokkal kedvezőbb árú akkumulátorcellák. A Teslánál forradalmasítottuk az autó- és gyárépítést; most ugyanezt tesszük az akkumulátorokkal is.”. A Tesla a közelmúltban ünnepelte az első elkészült Model Y autót, amit körülbelül egy hete gördült le az új berlini létesítmény gyártósorairól.

Videó forrása: Tesla

Bár az FPV felvételen egy már teljes egészében működő gyárat láthatunk, a létesítmény jelenleg is épül, várhatóan idén el is készül majd. A márka jelenleg munkatársakat keres, a videót (más egyéb kisfilmekkel karöltve) pedig csalogatónak szánja a vezetőség. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...