Megkésett áprilisi tréfa, vagy zseniális fejlesztés?

Bizonyára sokaknak ismerősen cseng a SmallRig márkanév, hiszen a gyártó ezerféle keretrendszert kínál hibrid fényképezőgépekhez. Ezekre a keretekre számos kiegészítőt szerelhetünk, így példának okáért egy egyszerű Sony A7 III vázból is egy komoly videós rendszert építhetünk ki pillanatok alatt. Nos, a SmallRig most épp nem egy újabb kerettel került a hírekbe, hanem egy olyan fejlesztéssel, ami akár „életmentő” is lehet fotósok, filmkészítők számára.

Kép forrása: weibo.com

Ha nem megkésett áprilisi tréfa a hír, akkor a napokban egy olyan biztonsági rendszer bemutatásának lehetünk szemtanúi, amivel drága felszerelésünket menthetjük meg a töréskároktól: a SmallRig egyfajta légzsákot tervezett kameráinkhoz. Az „Air Guard Fall Protection Airbag” elvileg 0,3 és 3 méter közti magasságokból történő esésnél nyújt biztonságot: a légzsákrendszert egy valószínűleg széndioxiddal töltött palack fújja fel, ha a gyorsulásérzékelő egy adott határértéknél nagyobb értéket mér.

Kép forrása: weibo.com

Sajnos, a képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy ez csak egy megkésett április tréfa, valós kereskedelmi termék nem valószínű, hogy lesz belőle, pedig igény biztosan lenne rá. Remélem, nincs igazam, és tényleg jön majd valami efféle megoldás, mert egy felboruló állvány akár több millió forintos kárt is eredményezhet. (Forrás: sonyalpharumors.com)

Kép forrása: weibo.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...