Már 250 gramm alatt is profin repülhetsz

Az idióta agyonszabályozások miatt Európa-szerte sikeres 250 gramm alatti kategóriába lépett be egy „professzionális” drónnal a DJI: a Mini 3 Pro 48 MP-es állóképeket és 4K @ 50/60 fps videókat készít. Persze, nem lenne profi az újdonság, ha nem lenne rajta pár olyan érzékelő, amivel automatikusan elkerülhetők az akadályok. De nem csak szenzor szinten újult meg a repülő kamera: az újdonság lelke egy 1/1,3”-os CMOS szenzor, aminek kettős natív érzékenységi szintje van (Dual Native ISO). A 48 MP-es lapkára egy ekvivalens 24 mm-es optika karcol, aminek F1.7 a kezdő F-értéke.

Kép forrása: DJI

A „sima” 4K @ 50/60 fps videók mellett HDR mozgóképeket is rögzíthetünk, azonban ekkor már csak 25/30 kép/mp lehet a képfrissítés értéke. Lehet zoomolni is, igaz, csak digitálisan: 4K-ban 2x, 2,7K-ban 3x, Full HD-ban pedig 4x nagyítás érhető el, aminek így – lényegében – nem sok értelme van. A filmkészítők örülhetnek a Cinelike színprofilnak, amivel az utómunka során jobban lehet varázsolni. A gyártó mérnökei a drón gimbal rendszerét is átdolgozták, így nagyobb mozgástere van a kameramodulnak.

Kép forrása: DJI

A kor elvárásainak megfelelve a drónnal a TikTok és az egyéb közösségi platformoknak megfelelő képvágást is alkalmazhatunk. Az egészen pontosan 249 grammot nyomó repülő kamera egy akkutöltettel legfeljebb 34 perces repülési időre képes, de akinek ez kevés lenne, nagyobb kapacitású áramforrással akár 47 percig is a levegőben maradhat (értelemszerűen ekkor már túllépjük a 250 grammos jogi határt). A DJI Mini 3 Pro három irányban képes érzékelni az akadályokat, így a pilótának valamivel kevesebb dolga van repülés közben.

Kép forrása: DJI

A DJI újdonságában is elérhetők a népszerű felvételi módok, mint például a QuickShots, a MasterShots, vagy a Hyperlapse mód. A Mini 3 Pro a DJI O3 átviteli rendszerét használja, ami azt jelenti, hogy Full HD élőképet kapunk legfeljebb 12 kilométeres körzetben. A Mini 3 Pro többféle konfigurációban rendelhető: ha nem kell távvezérlő, hanem csak a gépre éhezel, 670 dollárt kell fizetned. Ha alapszintű távvezérlővel kéred (ez az RC-N1), akkor 760 USD az ára, ha pedig az RC Pro-val rendeled, akkor 910 dollárra rúg a végösszeg. Természetesen ehhez a modellhez is elérhető a Fly More kit, csakúgy, mint egy sor egyéb kiegészítő. Bővebb infóért irány a gyártó honlapja!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...