7,5 milliós fotós szettet villantott a Leica

Már megszokhattuk, hogy a Leica szakemberei nem ****ral gurigáznak, így ezúttal sem kellett bennük csalódnunk: a Leica M-A Titan szett, ami egy titánból kialakított vázból, és a hozzá illő APO-Summicron-M 50 mm F2 ASPH objektívből áll, 7,5 millió forintos áron érkezik. Mind a váz, mind pedig az objektív tubusa tömör titántömbből lett kimarva, szóval nagy valószínűséggel ez a szett túl fogja élni tulajdonosát (a Leica M-A egy teljesen mechanikus fotógép, még fénymérés sincsen benne).

Kép forrása: Leica

Ahogyan fentebb már írtam, a Leica M-A egy tetőtől talpig mechanikus kamera, amely nem támaszkodik sem áram-, sem adatkapcsolatra. A Leica azt írja, hogy az M-A a gyártó filozófiájának megtestesítője, ami kizárólag a puszta lényegre koncentrál, azaz a fotózás legtisztább formájára. E különleges kiadás a klasszikus „Ernst Leitz Wetzlar” feliratot is tartalmazza a tetőlemezen. A vázhoz igazított APO-Summicron-M 50 mm F2 ASPH objektív külső alkatrészei is titánból készültek; a „Titan” szett része egyébként az első, 1956-ban bemutatott 50 mm-es Summicron-M objektív mintájára készült. A különleges esztétikum megőrzése érdekében a mellékelt kerek napellenző szintén tömör titánból készült.

Kép forrása: Leica

A világszerte mindössze 250 darabra korlátozott szettért egészen pontosan 19 995 dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 7,5 millió forintot kell fizetni, de cserébe olyan gépet kapunk, amit még unokáink is használhatnak majd. A fényképezőgépre és az objektívre különleges kivitelű sorozatszámok vannak gravírozva, a páros pedig egy speciális, fekete selyemmel bélelt díszdobozban érkezik. Vajon Magyarországra hány darab érkezik belőle? A kérdés költői..

Kép forrása: Leica

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...