1”-os képérzékelők köré épül az Insta360 legújabb 360°-os kamerája

Új, 360°-os felvételekre képes kamerát mutatott be ma az Insta360: a ONE RS 1-inch 360 Edition ráadásul a Leicával együttműködve készült, a német gyártó az optika mellett némi know-how-t is beleadott a közösbe. A colos szenzorokkal alacsonyabb zajszintű, nagyobb dinamikájú, 6K felbontású mozgóképeket készíthetünk. A két gyártó között egyébként 2020-ban lobbant fel az együttműködés lángja, ami aztán az Insta360 ONE RS-t is eredményezte. A ONE RS 1-inch 360 Editionnel nem kell kompromisszumot kötnie senkinek, a kiváló képminőség a Leica optikájának és a digitális képalkotásban szerzett tapasztalatuknak hála borítékolható.

Kép forrása: Insta360

Az Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition-t úgy tervezték, hogy általa hozzáférhetőbb legyen a 360 fokos tartalmak készítése, s ne kelljen speciális, terjedelmes, nehézkesen használható berendezéseket cipelnie senkinek. A fényképezőgép optikája teljes, 360 fokos panorámát rögzít függetlenül attól, hogy a kamerát merrefelé irányítjuk. A készülék minden műveletet egyetlen felvételben rögzít; a mellékelt Insta360 szoftvernek köszönhetően alkotásainkat magával ragadó 360 fokos, vagy hagyományos formátumú felvételként oszthatjuk meg közösségünkkel.

Kép forrása: Insta360

A 6K felbontású, azaz 5888 x 2944 pixeles mozgókép 30 kép/mp-es képfrissítésű, de 3040 x 1520 pixeles képmérettel akár 50 kép/mp-re is emelhetjük a frissítést. A kamerával DNG formátumú nyersképeket is készíthetünk a JPEG állományok mellett, így az utómunkálatok során még többet kihozhatunk a tartalmakból. 6K felbontással, 120 Mbps-os adatsűrűség mellett körülbelül egy órányi anyagot rögzíthetünk, utána az akkumulátor töltésre szorul. Az érzékenység ISO 100-3200 közötti tartományba esik, ami ésszerű választás az ekkora képérzékelőkhöz. A zársebesség akár 1/8000 mp is lehet, de legfeljebb 120 mp-ig nyújthatunk ki egy expozíciót.

Kép forrása: Insta360

Az Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition microSD formátumú memóriakártyákkal használható; a beépített vezeték nélküli modulok között ott sorakozik a Bluetooth 5.0 és a 802.11ac WiFi. Csakúgy, mint a korábbi modelleknél, úgy ennél a készüléknél sem kell számolnunk a szelfibot, vagy az állvány zavaró jelenlétével, ezeket ugyanis a rendszer a képek összeillesztésekor kiszűri (holttérbe esnek). Az Insta360 „FlowState” névre hallgató képstabilizációs rendszere ebben a készülékben is elérhető, szóval nem lesz szükségünk gimballra, vagy biztos kézre. A felvételeket a készülék automatikusan szintezi, szóval „feje tetejére állított” kamerával is élő adásba mehetünk.

A fényképezőgép bizonyos módokban Mesterséges Intelligenciát használ, mint például az új PureShot HDR fotómódban: ez a mód a Mesterséges Intelligencia és az automatikus expozíciósorozat segítségével növeli a felvételek dinamikatartományát anélkül, hogy kézi szerkesztésre lenne szükség. A MI az Insta360 alkalmazásában is megtalálható: a Shot Lab nevű szoftver a Mesterséges Intelligencia segítségével automatikusan végrehajtja a szerkesztési feladatokat, mint például a klónozást, a dolly zoomot, és a csillagnyomokat („Star Trails”). A PC-re írt Insta360 Studio állítólag „a következő szintre emeli a szerkesztést”; az Adobe Premiere Pro-hoz elérhető beépülő modul pedig kézi vezérlést biztosít a 360°-os videók szerkesztése során.

Az Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition IPX3 szintű szigeteléssel van ellátva, ami kellő védelmet nyújt eső és hó ellen, de víz alá nem vihetjük magunkkal. A kamerát sisakra, kalapra, vagy akár biciklikormányra is erősíthetjük felvételeink elkészítése során. A készüléket már meg is lehet rendelni, ára 800 dollár. Bővebb infó a gyártó honlapján található ide kattintva.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...