8 darab 4/3”-os szenzor van ebben a 360 fokot leképező kamerában

Az Insta360 Titan valóban egy titán: összesen nyolc darab 4/3”-os (m4/3-os) képérzékelő található benne, amelyek együttesen egy 11K felbontású, 360 fokos képet rajzolnak. Az Insta360-nak immár komoly tapasztalata van a 360 fokos képű kamerarendszerekkel, hiszen gyártanak egészen belépő kategóriás modelleket (One X), és gyártanak igazi profi, 8K felbontású egységeket is. Azonban úgy tűnik, ez még mindig nem elég, a felhasználók többet, azaz még nagyobb felbontást akarnak. Az Insta360 ezért megépítette a 11K-s Titánt, ami a legmagasabb, professzionális elvárásoknak is megfelel.

Képek forrása: Insta360

Nyolc darab 4/3”-os szenzor és nyolc darab optika rögzíti a környezetet – eddig még soha nem alkalmaztak ekkora képérzékelőket egy önálló VR kamerában. A 10-bites színmélység nem probléma, csakúgy, mint a legfeljebb 11K-s felbontás sem, amit a rendszer egyébként 30 kép/mp-es frekvenciával rögzít. Opcionálisan választhatunk mást is, például 10K-ban 3D-s videót (szintén 30 kép/mp frekvenciával), de fotózhatunk akár 11K felbontású 360 fokos gömbpanorámákat (akár 3D-ben is). Az egészen „apró” 8K-t a készülék 60 kép/mp-en tudja, de az 5,3K-s 360 fokos mozgóképeket akár 120 fps-sel is rögzíthetjük.

Képek forrása: Insta360

A hatalmas adatmennyiség rögzítését a mérnökök ötletesen oldották meg: minden egyes szenzor/objektív pároshoz külön SD memóriakártya tartozik. A járulékos adatokat (a giroszkóp metaadatait és az alacsonyfelbontású proxy-fájlokat) a gép egy szeparált SD kártyára menti, hogy ne zavarja a mozgó- és állókép forgalmat. Az Insta360 Titan a hatékony FlowState képstabilizáció mellett a gyártó saját, úgynevezett „Farsight” rádióját is megkapta, ami vezeték nélküli távvezérlést tesz lehetővé. A készülékhez mellékelik a CrystalView konverziós szoftvert, amivel a kamera 11K-s videóit le is játszhatjuk.

Aki azonban idén karácsonyra ilyen rendszert szeretne kérni a Jézustól, az már most kezdjen el bőkezűen adakozni a bursába: az Insta360 Titánért a gyártó 15 000 dollárt kér, és csak áprilistól lesz megvásárolható. (Forrás: dpreview.com)

Képek forrása: Insta360

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...