A Samyang egy igazi érdekességet jelentett be

A Samyang bejelentette a világ első autofókuszos cine lencserendszerét, a 75 mm T1.9 V-AF-t, amit a full frame szenzorok kirajzolására terveztek. A Sony E-bajonettel rendelhető termék az első azon öt közül, amelyek még bejelentésre várnak. A 75 milliméterest az elkövetkezendő hónapok során követni fogja majd a 20, a 24, a 35, valamint a 45 mm-es variáns. A koreaiak nem közölték a 75 mm-es optikai formuláját, csupán annyit tudni róla, hogy 43,3 mm-es képkört rajzol, és 69 cm a legkisebb tárgytávja. A fókuszlégzést nem vették ki teljes mértékben az egyenletből, a mérnökök elmondása szerint 11,7%-kos a mértéke.

Kép forrása: Samyang

Az autofókusz mellett az objektív rendelkezik egy úgynevezett fókuszmentés funkcióval, ami lehetővé teszi specifikus fókuszpontok visszahívását. A dedikált nyomógombot azonban más funkciókra is be lehet állítani, ha az operatőr épp úgy kívánja. További szolgáltatás a két státuszjelző LED, amik különböző állapotokat jeleznek vissza. A 75 mm-es objektív szűrőmenetének átmérőjét (70 mm) örökli majd a további négy lencserendszer, ami még érkezik a sorba, de vélhetően kilenc lamellás blendét és 300°-ban elforgatható fókuszgyűrűt is kapnak majd. A 75-ös 72 x 72 mm terjedelmű, tömege 280 gramm.

Kép forrása: Samyang

A Samyang illetékeseinek elmondása alapján a 75 mm T1.9 V-AF olyan optikai felbontással rendelkezik, ami kielégíti a 8K felbontású mozgóképek kívánalmait. A hamarosan kapható termékért kb. 630 dollárt kell majd fizetnie az érdeklődőknek. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...