Tartalomhamisítás ellen fegyverkezik az Adobe és a Nikon a Z 9-cel

Egy érdekes sajtóközlemény várt rám a mailboxomban, amit – természetesen – meg is osztok veletek. Nem is írom át saját szavaimmal, inkább álljon itt a hivatalos sajtóközlemény:

A Nikon új Z 9 technológiát mutat be az Adobe MAX 2022 konferencián

A Nikon örömmel jelenti be, hogy a Nikon Z 9-et fogják kiállítani az idei Adobe MAX 2022 Creativity Conference nevű eseményen Los Angelesben egy olyan új biztonsági funkció bemutatásához, amelyen a Content Authenticity Initiative (CAI) kezdeményezéssel együttműködve dolgozott a félretájékoztatás, a plagizálás és a szerzői jogok megsértése elleni küzdelem érdekében.

A CAI egy olyan közösség, amely a félretájékoztatás terjedésének megakadályozása céljából a digitális tartalmak biztonságos, eredetet és tulajdonost megjelölő adatainak alkalmazására irányuló globális erőfeszítések élén áll.

A Nikon hisz az egyének és a vállalkozások munkájának védelmében, nemcsak a képalkotási iparágon belül, hanem azon túl is. Ez a fejlesztés a 2021 októberében bekövetkezett fontos pillanatot követi, amikor is a Nikon lett az első fényképezőgépgyártó, amelyik csatlakozott a CAI-hoz és a C2PA-hoz (Coalition for Content Provenance and Authenticity), hogy megvédje a tartalomkészítők és a fogyasztók jogait a digitális eredet- és tulajdonosmegjelölés alkalmazásával.

A Nikon olyan funkciót fejleszt, amely támogatja a képek eredetiségének megerősítését a képek forrását és eredetét tartalmazó információk csatolásával. A képhamisítás és a jogosulatlan felhasználás észlelésének megkönnyítése, valamint a tényellenőrzés elősegíti a képek védelmét a visszaélésekkel szemben.

A Nikon továbbra is erőfeszítéseket tesz e problémák megoldására a képek eredetét megjelölő funkció továbbfejlesztésével. Emellett a Nikon hozzájárul a képalkotási kultúra továbbfejlesztéséhez is egy olyan társadalom kialakításán dolgozva, amelyben az alkotók, a kiadók és a média nyugodtan végezheti kreatív és üzleti tevékenységét.

Megjegyzések
¹ A Nikon kiállításának célja, hogy bejelentse, hogy a képek eredetét megjelölő funkció jelenleg fejlesztés alatt áll. A Nikon Z 9 felhasználása ezen a kiállításon nem jelenti vagy sugallja azt, hogy ez a konkrét modell egy nap rendelkezni fog ezzel a funkcióval.

A CAI-ról
A Content Authenticity Initiative alkotók, technológiai szakemberek, újságírók és aktivisták közössége, amely a félretájékoztatás terjedésének megakadályozása céljából a digitális tartalmak biztonságos, eredetet és tulajdonost megjelölő adatainak alkalmazására irányuló globális erőfeszítések élén áll. További tájékoztatásért látogasson el az alábbi webhelyre: contentauthenticity.org

A C2PA-ról
A Coalition for Content Provenance and Authenticity egy nyílt műszaki szabványügyi testület és a Joint Development Foundation projektje, amely a digitális tartalom forrásának és eredetének igazolására szolgáló műszaki szabványok kidolgozásával igyekszik megakadályozni a félrevezető információk online terjedését. További tájékoztatásért látogasson el az alábbi webhelyre: c2pa.org

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...