Bemutatkozott az OM System OM-5: kompakt, keménykötésű szerszám

Az OM System bemutatta legújabb alkotását, a kompakt, ám kifejezetten strapabíró m4/3-os fényképezőgépét, az OM-5-öt. Az utazásra, munkára, strapabírásra tervezett fotómasina egy 20 MP-es képérzékelő köré épül. Kialakításának és a komoly szigetelésnek hála por-, csepp- és fagyálló – a készülék megkapta az IP53 minősítést is. A szenzort ebben a masinában is a már jól bevált SSWF (Supersonic Wave Filter) rendszer védi a portól, ami komoly mértékben csökkentheti a képeken megjelenő fekete pöttyöket.

Képek forrása: OM System sajtóközlemény

Az újdonságot is felvértezték a kimagaslóan jól teljesítő, 5-tengelyes képstabilizációs rendszerrel, ami a megfelelő objektívvel párosítva akár a 7,5 FÉ-s előnyre is képes. Az OM-5-ben egy 121 kereszttípusú mezővel dolgozó fázisérzékelő AF rendszer dolgozik, ami hatékony témakövetést is ígér. A fotósnak mechanikus és elektronikus zárrendszer is rendelkezésére áll, a záridő-tartomány pedig 1/8000-60 mp között van. Az OM System OM-5-öt a BLS-50 típusú akkumulátor látja el árammal, amit az USB-C aljzaton keresztül tölthetünk.

A kor szellemének megfelelve az OM-5-ből sem hiányozhatnak a „gépi képalkotó funkciók”, így megtalálható a repertoárjában például az 50 MP-es HiRes mód (kézben tartva is használható), a Live Neutral Density (ND) szűrőmód, a belső fókuszrétegezés, a „Pro Capture”, a Starry Sky AF és még sorolhatnám. A fényképezőgép sorozatfelvételi csúcssebessége 30 kép/mp (rögzített AF és fénymérés mellett), ami tekintélyes érték ebben a kategóriában (14 kép/mp a csúcs fényméréssel és autofókusszal).

Az operatőrök, filmkészítők örömére az OM-5-tel akár 4K felbontású (C4K, 4K), 30 kép/mp képfrissítésű mozgóképeket is készíthetünk, ahol nem kell félni a szokásos 29 perc 59 mp korlátozástól. Van OM-Log képprofil, ami nagyobb dinamikát kínál, ha épp arra lenne szükségünk. Az ALL-I képkocka-folyam tömörítéssel 202 Mbps-os adatsűrűség érhető el. TokTok hívőknek kötelező elem a függőleges felvételi mód, amit az OM-5 szintén felkínál. Lássuk, mit ír maga a gyártó a készülékről:

Sajtóközlemény

Bemutatkozik az OM SYSTEM OM-5 cserélhető objektíves fényképezőgép

Meséld el a történetedet a kompakt és masszív OM-5-tel!

Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be OM SYSTEM OM-5 fényképezőgépét, mely tökéletes társ a kisebb és nagyon kalandokban egyaránt – a helyi kis kirándulásoktól kezdve a távoli tájak felfedezéséig. Az OM-5 az OM SYSTEM termékcsaládjának egy igencsak sokoldalú tagja.

Ez a ténylegesen mindent tudó, Mikro-NégyHarmad rendszerű cserélhető objektíves fényképezőgép masszív, por- és cseppálló kivitelt kapott, mely -10°C hőmérsékletig fagyálló is egyben. Ideális mindazoknak, akik kifejezetten akciódús életmódot élnek, és gondtalan felvételkészítést szeretnének olyan, zord környezetben, amit jellemzően a gépek zöme nem visel el. E nagy teljesítményű, ugyanakkor könnyedén hordozható kameraváz olyan magasan fejlett jellemzőkkel büszkélkedhet, melyek ösztönzik a kreatív felvételkészítést. Ilyen például a digitális felvételi funkciók egyik legizgalmasabbja, az 50MP Handheld High Res Shot, vagy a Live ND, illetve a függőleges elrendezésű (okostelefonra optimalizált) felvételkészítés.

A nagy teljesítményű, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor a kompakt és könnyű M.Zuiko Digital objektívekkel párosítva kiemelkedő képminőséget biztosít egy kiválóan hordozható kivitelben, megalkotva a tökéletes outdoor-adventure fényképezőgépet. Az OM-5 készen áll arra, hogy lenyűgöző felvételeket készítsen bárhol, bármikor, bármilyen környezetben.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK: OM SYSTEM OM-5

Az OM-5 ezüst és fekete színben, 2022 november végétől érhető el a következő kivitelekben és árakon:

  • OM SYSTEM OM-5 váz: 529 990.- Ft
  • OM SYSTEM OM-5 váz + 12-45mm F4.0 PRO objektív kit: 694 990.- Ft
  • OM SYSTEM OM-5 váz + 14-150mm F4.0-5.6 II objektív kit: 694 990.- Ft

RÉSZLETES TERMÉKISMERTETŐ AZ OM SYSTEM OM-5 GÉPHEZ

Kérjük, tekintse meg a fényképezőgéphez tartozó teljes körű leírást: https://www.olympus.hu/site/hu/c/

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...