Frissültek a Nikon szoftverei

A Nikon aktualizálta szoftvereit, köztük az N-Log 3D LUT-ot, a Wireless Transmitter Utility-t, az NX Studio-t, az NX Tethert, valamint a Camera Control Pro 2-t. A frissítések az alábbiakat tartalmazzák (idézem a Nikon weboldalát):

N-Log 3D LUT:

– A Z 9 N-Log görbéjével kompatibilis, „cube” formátumú 3D LUT fájlokkal bővítettük a rendelkezésre álló lehetőségek körét (ezek a fájlok a nevük végén lévő „V02-00” szakasz alapján azonosíthatók). A színvisszaadás, az árnyékok és a csúcsfények módosításával megkönnyítettük a mozgóképek videószerkesztő szoftverrel végzett utófeldolgozását.
– A Z 9 N-Log 3D LUT fájlokkal („V02-00” szakasszal végződő „cube” fájlokkal) az alábbi hibák korrigálhatók:
– „tónusugrások” és hasonló jelenségek a sima tónusátmenetek helyén, és
– az erős színárnyalatú fényforrásokról vagy ilyen fényforrásokkal megvilágított témákról készített képek túlságosan telített színei.

Felhívjuk figyelmét, hogy az új LUT fájlok esetenként kissé fényesebb képet eredményeznek, mint a Z 9 korábbi N-Log 3D LUT fájljai (amelyek fájlneve „V01-00” szakasszal végződik). Ha tehát magas expozíciós értékkel készített vagy az utófeldolgozás során fényesebbé tett felvételeken, illetve a Z 9 korábbi N-Log 3D LUT fájljaival („V01-00” végű „cube” fájlokkal) végzett színkorrekció átdolgozásához használja a mostani kiadásban megjelent Z 9 N-Log 3D LUT fájlokat (a „V02-00” végű „cube” fájlokat), a csúcsfények „világosabbak” (túlexponáltak) lehetnek.

A korábbi Z 9 N-log 3D LUT fájlok az aktuális változatban ugyanúgy megtalálhatók, és tetszés szerint alkalmazhatók.

Wireless Transmitter Utility:

– Támogatottá vált a Z 9 modell 3.00-ás firmware-verziója.
– Megszűnt a Windows 8.1 támogatása.
– Megszűnt a virtuális buszok használata.

NX Studio:

– Támogatottá vált a Z 9 modell 3.00-ás firmware-verziója.
– Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– Egyes modelleknél a [Camera Info] (Fényképezőgép adatai) panel [Info] (Adatok) palettáján megjelenő rázkódáscsökkentési adatok esetenként különböztek a fényképezőgép visszajátszási képernyőjén kijelzett adatoktól.
– Az AdobeRGB színtérrel készített NEF/NRW (RAW) képek alapján készült JPEG fájlok színei néha eltértek az eredeti színektől.
– Esetenként előfordult, hogy bizonyos TIFF fájlokat nem lehetett megnyitni.
– Amikor a felhasználó kivágott egy képet, az eredményt másolta és beillesztette, majd másodszor is kivágta, a kivágás szélei eltolódtak, azaz nem a kivágás eredeti helyén jelentek meg.
– A beágyazott GPS-adatokat tartalmazó fényképek módosítása esetenként elveszett a képek mentésekor, vagy megakadályozta a képek sikeres exportálását.
– Megszűnt a Windows 8.1 támogatása.

NX Tether:

– Támogatottá vált a Z 9 modell 3.00-ás firmware-verziója.
– Megoldottuk azt a problémát, amely miatt nem jött létre „Image001” nevű fájl, amikor a felhasználó az „Image” (Kép) előtagot választotta a „Transfer Settings” (Beállítások átvitele) párbeszédpanelen, amikor a „Naming convention” (Elnevezés módja) menüpont „Sequential Number” (Folyamatos sorszámozás) beállítása volt érvényben, a számjegyek száma pedig „3” volt.
– Megszűnt a Windows 8.1 támogatása.

Camera Control Pro 2:

– Támogatottá vált a Z 9 modell 3.00-ás firmware-verziója.
– Megszűnt a Windows 8.1 támogatása.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...