Mi várható a Canon istállójából?

Bizonyára sokakat érdekel, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a Canon mérnökeitől a közeljövőben. Nos, értelemszerűen az EOS R tükörnélküli rendszer további erősítése, bővítése a cél, valószínűleg az EOS M teljesen feledésbe fog merülni. Ehhez azonban kell majd egy olyan fotómasina is, ami legalább megközelíti az EOS M vázak méretét: ez lehet majd az EOS R100, ami egy APS-C méretű képérzékelő és az RF-bajonett köré épülhet.

Az EOS R1 csúcsgépre is sokaknak fájhat a foga, de egyelőre nagy a csend, így vélhetően csak 2023 második felében találkozhatunk az első konkrét információkat is tartalmazó pletykákkal.

Ki ne ismerné az EOS R5S unikornis legendáját, amit már évek óta itt-ott olvashatunk? A nagyfelbontású EOS R5 azonban csak nem akar megérkezni, pedig a 60 MP-től már egészen a 100 MP-es full frame szenzorig mindent megpróbáltak elhitetni velünk. Egyelőre se híre, se hamva.

Az EOS R7C az APS-C lapkás R7 videóra kihegyezett verziója lenne, és van is benne ráció, hiszen a piac az EOS R5C-t is jól fogadta. Az emberek szeretik a CiCiket, na.

Objektívek kapcsán is vannak híresztelések, legalább hatot említett meg a canonrumors.com szerkesztője: RF 500 mm F4L IS USM, RF 35 mm F1.2L USM, RF 18-45 mm F4-5.6 IS STM, RF 10-24 mm F4L USM, TS-R 24 mm F3.5L, illetve a TS-R 14 mm F4L szerepel a listán. Hogy melyik válik valóra, azt egyelőre nem tudni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...