Reggeli pletykakosár

Na, hogy megint zörögjön kicsit a haraszt, itt van két pletykaféleség, ami igazából már nem is nevezhető simán mendemondának, hiszen nagy valószínűséggel mindkettő mögött van valóságtartalom bőven: nincs füst tűz nélkül!

Panasonic

Egyesek azt regélik, hogy hamarosan – konkrétabban 2023 februárjában – egy újabb Panasonic fényképezőgép jelenhet meg a piacon. A masina a full frame szenzoros DC-S5 utódmodellje lenne, a DC-S5 Mark II, ami tovább öregbíthetné az L-bajonettet. A DC-S5-öt 2020 szeptemberében mutatták be a nagyközönség előtt, ráadásul egy igen jól sikerült, jó minőségű, hasznos szolgáltatásokkal és funkciókkal teletömött gépet kaptak a rajongók. Talán csak a fókuszrendszerére lehet némi panasz, a többi rész – szerintem – makulátlan, sok fejlesztést nem igényelne. Lehet, hogy a Mark II-ben fázisérzékelős autofókusz lesz? A rajongók már évek óta bombázzák az (eddig) makacsul ellenálló gyártót; jó lenne néha odafigyelni a valós igényekre.

Sigma

A Sigma fővezérével, Kazuto Yamaki úrral folytatott interjút az Imaging Resource szerkesztője, ahol a már jó ideje fejlesztett Foveon full frame szenzorról is esett szó. A Sigma vezére elejtett egy olyan mondatot, amely szerint „az autofókusz teljesítménye kapcsán kijelenthető, hogy a fázisérzékelés a legjobb megoldás. Így hát úgy vélem, be kellene építenünk a fázisérzékelő autofókuszt, de még nem született döntés az ügyben.” – hoppá! Jó, még „nem született végleges döntés”, de azért már sejthető, ha erről egyszer így, a nyilvánosság előtt szót ejt egy japán úr, akkor az már szinte készpénznek vehető tény. Na, meglátjuk ezt is idővel.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...