Ultra nagylátószögű zoom érkezett L-bajonettel!

A Panasonic két új fényképezőgépe mellett egy új, ultra nagylátószögű zoomobjektívet is bejelentett, íme a sajtóközlemény, amiből mindenre fény derül:

Sajtóközlemény

A Panasonic bemutatja a LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO (S-R1428) kompakt ultraszéles látószögű, L-Mount zoom objektívet makró képességgel

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO-t, az új, kedvező árú, ultraszéles látószögű zoomobjektívet az L-Mount rendszerhez. A zoomtartománynak köszönhetően a nagy ívű tájképektől kezdve a kifejező portrékig mindenre alkalmas, a közeli munkákhoz pedig makró képességgel rendelkezik, így ez egy sokoldalú objektív, amelyet úgy terveztek, hogy a legkülönfélébb videós és fotós feladatokban is jeleskedjen.

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO objektív 10 csoportba rendezett 14 lencsetagból áll, amelyek között egy aszférikus ED (extra alacsony szórású) lencse, egy aszférikus lencse, három ED lencse és egy UHR (ultra magas törésmutatójú) lencse található. Az aszférikus lencsék éles részleteket és lenyűgöző bokeh hatást jelenítenek meg, a három ED lencse pedig hatékonyan nyomja el a kromatikus aberrációt.

Kompakt mérete és kis súlya (kb. 345 g) ellenére a LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO 0,25x (14 mm-nél) és 0,5x (28 mm-nél) közötti makróképességgel rendelkezik. A 0,15 m-es minimum fókusztávolságot kihasználva a teljes zoomtartományban gyönyörű bokeh-vel rendelkező közeli felvételek készíthetők.

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO gördülékeny, csendes működésre képes, a fényképezőgép nagy sebességű, nagy pontosságú AF rendszerével együttműködve. A nem lineáris beállításnál a fókusz változó mértékben állítható a fókuszgyűrű forgási sebességének megfelelően, lineáris beállításnál pedig a fókusz a beállított mértékben, a fókuszgyűrű elforgatásának nagyságától függően változik. Az érzékenység (a fókusz eltolódásának mértéke forgási egységenként) 90º és 360º között állítható, így a felhasználó kiválóan szabályozhatja a fókusz működését.

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO a videofelvételeknél is kiemelkedő, és olyan professzionális szintű funkciókat kínál, mint a mikrofokozatos rekeszszabályozás a sima expozícióváltáshoz, valamint elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél. Az objektív strapabíró, por- és cseppálló2 kialakításának köszönhetően zord körülmények között is használható, akár -10º Celsius fokos hőmérsékleten is. Az elülső lencsetag fluorbevonata segít az olaj és a víz taszításában. A szűrők egy 77 mm átmérőjű meneten keresztül csatlakoztathatók.

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO és a LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 objektíveknél azonos az objektívek hossza és a vezérlőelemek elhelyezkedése, ami gyakorlati előnyöket biztosít a használat során. Ezeknek az objektíveknek a súlya és súlypontja is szinte azonos, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan, minimális egyensúly-állítással cseréljék az objektíveket, ha a fényképezőgépet gimbalra szerelik.

A LUMIX S sorozat felhasználói számára mostantól három költséghatékony zoomobjektív is elérhető, amelyek lefedik a gyakran használt 14 mm-es ultra nagylátószögű és 300 mm-es teleobjektív tartományt: a LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO (S-R1428), a LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) és a LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300). A LUMIX S5 sorozatú fényképezőgépeken használva mindegyik objektív nagy optikai teljesítményt és lenyűgöző mobilitást biztosít. A Panasonic LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO Magyarországon 2023 februárjában lesz elérhető, tervezett fogyasztói ára 339.990 forint.

A LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik. A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatók a jogosultsági szintekről, a résztvevő országokról és termékekről, valamint elolvashatók a részvételi feltételek is. (Képek forrása: Panasonic sajtóközlemény)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...