Két új, izgalmas objektív fejlesztését jelentette be a Nikon

Mindig elmosolyodom magamban, amikor olyat olvasok, hogy egy gyártó egy adott termék fejlesztését jelenti be – ez ugyanis már azt jelenti, hogy a szóban forgó jószág már rég készen van, esetleg még a vezérlőszoftveren kell picit csiszolni. Szóval, a Nikon két új, izgalmasnak tűnő lencserendszer fejlesztését jelentette be: hamarosan rajthoz állhat a Z 26 mm F2.8, és a Z 85 mm F1.2 S! Mindkét esetben full frame képkört rajzoló optikákról van szó, ami a nyolcvanötös esetében nem is volt kérdéses, de a kis palacsinta láttán bizonyára lettek volna olyan feltételezések, hogy az csak a kisebb APS-C szenzorokat tudja maradéktalanul kiszolgálni. No, de lássuk, mit tudni ezekről a szépségekről eddig:

Kép forrása: Nikon

A Nikkor Z 26 mm F2.8-ról semmit nem árult el a gyártó, tulajdonképpen annyit tudni róla, amit a feliratok és a termékfotó elárul: 26 mm lesz a gyújtótávolság, F2.8 a kezdő fényérték, illetve gyanús, hogy nem látni szűrőmenetet, csupán bajonettet a napellenzőnek.

Kép forrása: Nikon

Sajnos, a portréobjektív kapcsán sem érkeztek részletek, itt is csak az ismert, amit leolvashatunk a termékről: 85 mm-es gyújtótávolság, F1.2 kezdő fényérték, illetve 82 mm-es szűrőmenet átmérő.

A Nikon sajtóközleménye sem bőbeszédű, olvassátok ti is:

Sajtóközlemény

A NIKON BEJELENTI KÉT ÚJ NIKKOR Z OBJEKTÍV FEJLESZTÉSÉT

A Nikon örömmel jelenti be két új NIKKOR Z objektív fejlesztését: a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, egy gyors, közepes telefotós fix objektív, a NIKKOR Z 26mm f/2.8 pedig egy vékony, nagy látószögű objektív, és mindkettő kompatibilis a Z-bajonettes rendszerrel. A folyamatosan bővülő S sorozatú¹ NIKKOR Z objektívsorozat részét képező NIKKOR Z 85mm f/1.2 S kiváló renderelési teljesítményt, valamint nagy és gyönyörű háttérelmosást kínál. A portréfotózás lehetőségeit kibővítő objektív különösen alkalmas esküvői és divatfotósok számára.

A NIKKOR Z 26mm f/2.8, a másik bejelentett nagy teljesítményű objektív hihetetlenül vékony és könnyű vázzal rendelkezik, amely ideális olyan amatőr fotósok számára, akik kirándulásokhoz is szeretnék magukkal vinni fényképezőgépüket. A fix objektív tökéletes társ a fotózáshoz; biztosítja, hogy a fotósok soha ne szalasszanak el egy lehetőséget sem a gyönyörű képek megörökítésére.

A Nikon a képalkotási kultúra elkötelezett vezetője, és olyan termékeket fejleszt, amelyek nem csupán kielégítik a felhasználók igényeit, hanem emellett képessé teszik őket kreatív és technikai lehetőségeik kiaknázására is.

Megjegyzés:
¹ Az S sorozat a NIKKOR Z objektívek egy olyan osztálya, amely kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt, és amely megfelel a magas szintű tervezési és minőség-ellenőrzési alapelveknek.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...