Canon: 20 éve az élen

Sajtóközleményt adott ki a Canon, aminek szövege szerint a japán vállalat immár huszadik éve ünnepelheti piacvezető részesedését a cserélhető objektíves, digitális fényképezőgépek világpiacán. Lássuk, mit írnak nekünk:

A Canon Europe ma bejelentette, hogy a vállalat cserélhető objektíves digitális fényképezőgépei (digitális SLR (tükörreflexes) és tükör nélküli fényképezőgépek) 2003 és 2022 között, 20 egymást követő évben1 is megtartották piacvezető részesedésüket a világpiacon.

Sajtóközlemény

A Canon az EOS sorozatú digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépek által kínált kulcsfontosságú képalkotó rendszerelemeket – CMOS képérzékelőket, képfeldolgozókat és cserélhető objektíveket – a „Gyorsaság, kényelem és kiváló képminőség” alapkoncepció alapján fejleszti. A Canon széles termékkínálatot állított össze – a nagy teljesítményű, zászlóshajónak számító modellektől kezdve (amelyekben a szakemberek nagymértékben megbíznak), egészen a belépő szintű modellekig (amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerű kezelés mellett kiváló képminőségű felvételeket készíthessenek), valamint az RF és EF sorozatú objektívek gazdag választékát, amelyek számtalan kreatív kifejezésmódra adnak lehetőséget –, ezzel továbbra is megfelelve ügyfelei legkülönfélébb igényeinek.

A digitális SLR fényképezőgépek piaci bevezetésének hajnalán, 2003. szeptemberében a Canon bemutatta áttörést jelentő EOS 300D modelljét (más régiókban EOS Kiss Digital vagy EOS Digital Rebel néven ismert modell). Ez a forradalmian új fényképezőgép, amelyet a Canon versenyképes áron kínált és kompakt, könnyű súlyú kialakítással rendelkezett, a digitális SLR (tükörreflexes) fényképezőgépek piacán a növekedés „motorjává” vált, megszerezte a legnagyobb világpiaci részesedést, és meghirdette a digitális SLR fényképezőgépek korszakát.

A Canon azóta is számos úttörő terméket dobott piacra, köztük a professzionális EOS-1D sorozatot és az EOS 5D sorozatot, amely megnyitotta az utat a digitális SLR videofelvételek térhódítása előtt. A Canon azon törekvése, hogy tovább tágítsa a vizuális kifejezés határait, a 2018. októberében bevezetett, következő generációs EOS R rendszer megjelenését eredményezte, amely magában foglalja a 2020. júliusában piacra dobott EOS R5 modellt – az első 8K videofelvétellel2 rendelkező fényképezőgépet – és a 2021. novemberében megjelent EOS R3 modellt, amely a gyorsan mozgó témák követését és sorozatfelvétel-készítési teljesítményt kínál. Emellett a Canon 2021. decemberében piacra dobta a virtuális valóság tartalmakról készült videofelvételekhez tervezett EOS VR rendszert.

2022-ben a Canon bejelentette az EOS R7-et (megjelenés 2022. júniusában) és az EOS R10-et (megjelenés 2022. júliusában), az EOS R sorozat első APS-C méretű modelljeit, valamint az EOS R6 Mark II teljes képkockás fényképezőgépet (megjelenés 2022. decemberében), amely továbbfejlesztett AF-funkciókkal és kiváló videókészítési képességekkel rendelkezik, hat új RF objektív bevezetésével együtt3. Miközben a Canon tovább bővítette kínálatát, immár a huszadik egymást követő évben tudta biztosítani piacvezető részesedését a világpiacon.

A Canon tovább finomítja saját fejlesztésű képalkotási technológiáit, miközben tovább erősíti és bővíti az EOS fényképezőgép- és objektívsorozatot, ezáltal új utakat nyitva a kép- és videó készítés terén.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...