Komoly firmware frissítések érkeztek a Canon gépeihez

Több fényképezőgéphez adott ki új vezérlőszoftvert a Canon. Némelyik masina komoly funkcióbővítést is kap az új programcsomag által. Íme, az alábbi készülékekhez tölthető le új alapszoftver (ahol lehet, idézem a Canon magyar weboldalát):

EOS R5

  1. Az [IBIS High Resolution shot/IBIS nagy felbontású felvétel] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. A beépített IS mechanizmus használatával mostantól nagyobb felbontású képek is rögzíthetők.*
    *A képek ellenőrzéséhez használja az EOS Utility/Digital Photo Professional szoftvert. Az EOS Utility/Digital Photo Professional szoftvert frissíteni kell.
  2. A [Save/load comm. settings on card /Kom. beállítások másolása kártyára/betöltése kártyáról] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
    A hálózati beállítások mostantól átvihetők az azonos típusú kamerák között.
  3. Lehetővé vált a képek kivágása és átméretezése az FTP-kiszolgálóra történő átvitel során.
  4. A [Protect Images During FTP Transfer/Képek FTP-átvitel közben történő védelme] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. Az FTP-n keresztül küldött képek mostantól automatikusan védhetők. A felhasználó megállapíthatja, hogy a képeket továbbították-e FTP-n keresztül.
  5. Kisebb hibákat javít ki.

EOS R5C

  1. Javítja a Canon Log 3 képminőségét XF-AVC vagy MP4 formátumú felvételek készítésekor.

EOS R3

  1. Támogatás Speedlite EL-5 vakuhoz.*
    *Az AF-segédfény fényerősségének automatikus beállítása nem támogatott.
  2. A [Register people priority/Elsődleges személyek tárolása] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
    Az előre elmentett személyek érzékelése és nyomon követése mostantól előnyt élvez.**
    ** Előfordulhat, hogy ez a funkció nem működik, ha az arcok túl kicsik a felismeréshez, illetve profilban, szögben vagy részben elrejtve látszanak; olyan jeleneteknél, ahol a téma mozog; vagy bizonyos felvételkészítési körülmények miatt.
  3. A [Save/load comm. settings on card /Kom. beállítások másolása kártyára/betöltése kártyáról] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
    A hálózati beállítások mostantól átvihetők az azonos típusú kamerák között.
  4. A [Panning Assist/Pásztázási segéd] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. Pásztázó felvételekkel kompatibilis objektív használatakor a képstabilizálás és a téma elmosódásának kiküszöbölése az exponálás során következik be.
  5. Javítja az Automatikus fehéregyensúly (AWB) beállítását, hogy csökkentse azt az időt, ami ahhoz szükséges, hogy az AWB eredménye láthatóvá váljon a fényképezőgép keresőjének kijelzőjén, amikor a keresőt használja.
  6. A [Protect Images During FTP Transfer/Képek FTP-átvitel közben történő védelme] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. Az FTP-n keresztül küldött képek mostantól automatikusan védhetők. A felhasználó megállapíthatja, hogy a képeket továbbították-e FTP-n keresztül.
  7. Kisebb hibákat javít ki.

EOS 1Dx Mark III

  1. A [Save/load comm. settings on card /Kom. beállítások másolása kártyára/betöltése kártyáról] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
  2. A hálózati beállítások mostantól átvihetők az azonos típusú kamerák között.
  3. Lehetővé vált a képek kivágása és átméretezése az FTP-kiszolgálóra történő átvitel során.
  4. Kijavítja azt a hibát, amikor bizonyos feltételeknek megfelelő egyes kameraegységek nem kapcsolhatók be azonnal a készülékszoftver 1.7.0 verzióra történő frissítését követően.
  5. Kijavítja a kisebb hibákat.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...