Most akkor mi van a DPReview-val?

Március 21-én érkezett a sokkoló hír, hogy a majdnem 25 éve működő, világelső fotós oldal, a DPReview bezárja kapuit, megszűnik. Az eredeti hír szerint az oldal április tizedikéig maradt volna aktív státuszban, majd ezt követően csak olvasható, archív formátumban (tehát lezárt fórummal, új anyagok nélkül) folytatta volna jelenlétét még egy ideig. A rossz hír óriási kavarodást okozott világszerte fotós berkekben, az olvasók és fórumozók nem igazán tudtak beletörődni, hogy kedven coldalukat a tulajdonos vállalat, az Amazon egy tollvonással elpusztítja. Sokan – jogosan – értetlenkedve fogadták, hogy miként lehet egy negyed évszázados tudásbázist egyszerűen csak így törölni. Nem csak a hírek és cikkek, hanem a fórum is hihetetlen mennyiségű tudást, tapasztalatot, információt tartalmaz – a hírek szerint viszont ez mind menne a digitális enyészetbe.

További rossz hírként érkezett a bejelentés, hogy a DPReview filmes „alosztálya”, Chris és Jordan a Petapixel zászlaja alatt folytatja munkásságát. A lépés persze érthető, hiszen senki sem akarja egy süllyedő hajón megvárni a mentőcsapatot. Ahogyan aztán teltek, s múltak a napok, hetek, a DPReview csak nem ment át passzív módba, hanem a mai napig naprakész, friss hírek, cikkek jelennek meg az oldalon. Zavar támadt az erőben, az olvasók – jogosan – tudni szerették volna, mi van a háttérben, s mire számíthatnak kedvenc kiadványukkal kapcsolatban. Május 11-én egy semmitmondó nyilatkozat jelent meg Scott Everett, a DPReview vezetőjének tollából:

Kedves olvasóink!

Körülbelül egy hónap telt el a legutóbbi frissítés óta, és szeretnénk megköszönni közösségünknek, hogy továbbra is támogat minket.

Tudjuk, hogy a legutóbbi kommunikációnk óta kérdések merültek fel a DPReview állapotával kapcsolatban, és bár jelenleg nincs mit megosztani, a jövőben is tájékoztatni fogunk benneteket a fejleményekről. Addig is folytatjuk a hírek és cikkek közzétételét (…). Fórumaink továbbra is nyitottak maradnak, és továbbra is támogatjuk őket.

Ezúton is köszönünk mindent hűséges olvasóinknak – Te vagy az, ami különlegessé teszi a DPReview-t.

Scott Everett
vezérigazgató – DPReview.com

Mi lehet a dolog mögött? Nos, nagy valószínűséggel az Amazon vezetősége is felismerte hibás döntését, és ennek kapcsán a) megtartja a DPReview-t, vagy b) eladja azt egy olyan félnek, aki tovább üzemelteti azt. Nyilvánvaló, hogy egy ekkora „brendet” nem lehet csak úgy, kvázi egyik napról a másikra beszántani – egyszerűen túl nagy értéket képvisel.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...