„Van egy százasod?”

Gondolj bele, az mlzphoto.hu-nak 3500+ követője van a Facebookon! Persze, lehetne sokkal több is (ismerek olyanokat, akik anno „szereztek” pár ezer követőt némi kápéért, és a mai napig dicsekszenek is azzal, hogy milyen szép számú rajongótáboruk van..), de ez a „pár” követő legalább tényleg a tartalom miatt iratkozott fel, azért olvassa naponta az mlzphotót (de furán néz ki így leírva), mert valamiért, valamilyen szinten kedveli azt, amit csinálok.

Az mlzphoto.hu mindig is egy „egyszemélyes kommandó” volt – egy és ugyanaz az ember írta a híreket, a cikkeket (tesztek, bemutatók, tanácsok, tippek-trükkök, tudástár, helyszíni riport stb.), szervezte a tesztekhez a termékeket, intézte a logisztikát, járt külföldi és belföldi sajtórendezvényekre, szakkiállításokra. Természetesen nagyon sokat köszönhetek Nektek, olvasóimnak, a gyártók hazai képviseleteinek, és jó pár embernek, akik azért besegítettek, amikor már kezdtek összecsapni fejem fölött a hullámok (elsősorban Gazsi, Ricsi, Gabrosz, de sorolhatnám még őket).

Cserébe én mindig csak a tartalmat tudtam adni, mert bármennyire is szerettem volna, s bármennyire is szeretném, idehaza egy fotós oldal soha nem fog annyit termelni, mint mondjuk öt évvel ezelőtt Amerikában egy hasonló méretű kiadvány. Szeretem azt, amit csinálok – nekem a fotós hírek, cikkek nem csak a munkát jelentik, hanem élvezettel fogadom az érdekes pletykákat, az izgalmas újdonságokat (nyilván egy ezredik szappantartóval engem is ki lehet kergetni a világból, de azokkal már szerencsére nem kell bajlódni, mert kihaltak), és ha épp szép az idő és van rá lehetőség, akkor szeretek izgalmas témákat, helyeket leképelni – akár képmintának is.

Az elmúlt évek során az igények megváltoztak; nem tudom, hogy a világjárvány, a szomszédos háború(k), vagy az általános közöny okozta-e a fotóipar jelenlegi helyzetét, de ez így nagyon nem jó. Családfenntartóként egyre szűkösebb „büdzséből” kell működnöm, ami egyre nehezebben kivitelezhető. Tudom, tudom, ha nem lehet belőle megélni, minek csinálom? Nos, mint írtam, azért, mert szeretem csinálni, amit csinálok, és szeretném, ha megmaradna legalább egy kis sziget azoknak, akik még akarnak foglalkozni a fotózással, akiket még érdekelnek fotós hírek, pletykák, cikkek.

Ehhez viszont tényleg szükségem van a segítségedre! Gondolj bele, ha a 3500 követő havonta szánna 100 forintot az mlzphoto.hu-ra! Vagy csak minden tizedik egy ezrest! Ha belegondolsz, hogy mennyi esztelenségre költünk havonta.. Például szerencsejátékra, cigire, alkoholra, de bizonyára mindenkinek jutna eszébe még pár haszontalanság, amin simán meg lehetne spórolni pár ezrest. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél rendszeresen támogatni – teljesen mindegy, mekkora összeggel -, akkor légy te is támogató a Patreon oldalamon. Vagy utalj a Paypal segítségével, de az 11773425-04680611 OTP számlára is küldheted „Adomány” címen a támogatást.

Bevallom, kicsit tartok az efféle „segítségkéréstől”, hiszen senkinek sincs otthon pénznyomdája, de miután a legnagyobb portálok is pénzből élnek, ráadásul hasonlóan működtetnek akár Patreon oldalt is, úgy vélem, nincs szégyellnivalóm, ha hozzátok, az olvasóimhoz fordulok ezekben az ínséges időkben. Köszönöm, hogy elolvastad soraimat, remélem, Rád is számíthatok!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...