A mesterséges intelligencia erejével csapott le ránk a Sony Alpha a6700

A Sony bemutatta legújabb, E-bajonettes, APS-C méretű képérzékelővel szerelt tükörnélküli fényképezőgépét, az Alpha a6700-at. A fotómasina 26 MP-es BSI CMOS szenzort tartalmaz, aminek adatait nem csak a gyártó saját Bionz XR processzora, hanem egy dedikált „AI Processing Engine” (MI feldolgozó motor) is kezelésbe vesz. Az AF követés alanyfelismeréssel és a teljes szenzor felületének 93%-át lefedő, összesen 759 darab fókuszmezővel operál. A sorozatfelvételi sebesség csúcsa mechanikus és elektronikus zárral egyaránt 11 kép/mp; lehetőség van veszteségmentesen tömörített RAW formátum választására, de a HEIF és a HLG is opcióként szerepel a listán. Mozgóképek felvételekor a készülék 6K felbontásból konvertálja le a 4K képméretű videót, aminek képfrissítése legfeljebb 60 kép/mp lehet. Ha elfogadjuk az 1,58-szoros képvágást, akkor a csúcsérték 120 kép/mp-ig növelhető.

Kép forrása: Sony

A mozgóképek akár 10-bites színmélységűek, 4:2:2, vagy 4:2:0 színtömörítésűek lehetnek, de megtalálható a gép repertoárjában az S-Cinetone, az S-Log3 és a HLG profil egyaránt (sőt, feltölthetünk saját LUT fájlokat is). A vázon USB 3.2 Gen 2, azaz 10 Gbps-os aljzat áll rendelkezésünkre, de van beépített WiFi modul is. A fotógéppel maximum 4K @ 30 fps formátumban sztrímelhetünk. A július végétől kapható vázért 1400 dollárt kérnek, de opcionálisan választható mellé szettbe a 16-50 mm F3.5-5.6 OSS PZ objektív, így a csomagért 1500 dollárt kell kifizetni. Természetesen mi nem kapjuk meg ilyen „olcsón” a gépet, Európában 1700 euró lesz a váz ára.

Kép forrása: Sony

Végül pár szó a mesterséges intelligenciáról: a Sony Alpha a6700-ban a MI egyrészt a különféle autofókusz módok támogatójaként szorgoskodik majd, de elérhetőek lesznek általa a ZV-E1-ben megismert funkciók is, mint például a személyfelismerés. Az a6700 menürendszere már a gyártó legújabb megjelenésű menüje, ami gyorsabban használható, áttekinthetőbb a korábbiaknál. Bővebb infó a masináról a Sony oldalán található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...