Itt az új csúcs kalandkamera: a DJI lerántotta a leplet az Osmo Action 4-ről!

Bár az Osmo Action 3 sem tekinthető még aggastyánnak, a DJI máris bemutatta a népszerű kalandkamera következő generációját, ami az Osmo Action 4 nevet kapta. A kamera lelke egy 1/1,3”-os képérzékelő, amire egy F2.8-ról induló, 155°-os látószöget kínáló optika rajzol. A készülék a gyártó ígérete szerint egy akkutöltéssel akár 2,5 órányi filmkészítést tesz lehetővé! Természetesen, mint a hármasnál, a hátsó és az elülső érintésérzékeny kijelző itt is jelen van. Az Action 4-gyel 4K felbontásban akár 120 kép/mp-es képfrissítés is választható. Zoomolásra digitálisan van lehetőség, itt a kétszeres nagyítás a csúcs.

Kép forrása: DJI

Aki komolyabban veszi a filmkészítést, az a DJI Osmo Action 4-nél választhatja a 10-bit színmélységű D-Log M színprofilt, ami megnövelt dinamikatartományt nyújt. Természetesen a négyes is megkapta a hármas digitális „varázsfunkcióit”, mint például a horizont-stabilizálást, de a HorizonSteady itt 360°-os. A repertoár része továbbá a RockSteady 3.0/3.0+, a HorizonBalancing és a HorizonSteady álló felvételekhez. A frissített InvisiStick szolgáltatásnak hála pedig még láthatatlanabb lesz a szelfibot, amit a gépre csatlakoztatunk. Ahogyan fentebb már írtam, egy akkutöltettel akár 2,5 órás üzemidőt kapunk – a fagyálló akku 20°C-on 150 percnyi szuflát képes elővarázsolni, de a gyorstöltésnek hála 18 perc alatt akár 80%-ra tölthető.

Kép forrása: DJI

Maradt a mágneses cseretalp-rendszer, ami már a második generáció óta nagy sikernek örvend; a DJI Osmo Action 4 tok nélkül is képes akár 18 méteres mélységig elviselni a víz nyomását. Szintén maradt a működési módok közti gyors váltást lehetővé tévő nyomógomb, amivel immár öt különféle mód közül választhatunk (Fotó, Videó, Slow Motion, Hyperlapse, és Timelapse). Az Osmo Action 4-nek három beépített mikrofonja van, így a hangot több irányból képes felvenni. A kamerát hangutasításokkal is vezérelhetjük, amit a többirányú mikrofon-rendszer még hatékonyabbá tesz. Aki akar, akár élő műsorközvetítést is készíthet a géppel: WiFi-n keresztül, okostelefon segítségével azonnal élő lehet az adásunk.

Kép forrása: DJI

A DJI ingyen kínálja a LightCut alkalmazását, ami automatikusan csatlakozik a kamerához WiFi-n keresztül, és lehetővé teszi a videokamerán található anyagok szerkesztését. A DJI Osmo Action 4 számtalan DJI kiegészítővel kompatibilis, mint például az Osmo Action 360° Wrist Strap csuklópánttal, a GPS Bluetooth Remote Controller távvezérlővel, a Mini Extension Rod szelfibottal, az Osmo Backpack Strap Mount hámmal, a Multifunctional Battery Case multifunkciós akkutokkal, a Hanging Neck Mount nyakpánttal, a Chest Strap Mount mellvérttel, a Helmet Chin Mount sisakszerelékkel, a 60 m Waterproof Case búvártokkal, a DJI Floating Handle markolattal, az Adhesive Base Kittel, a Bike Seat Rail Mount biciklis szettel, vagy a Mini Handlebar Mounttal.

Kép forrása: DJI

Az Osmo Action 4 Adventure Combo 500 dollárért kapható, és három Extreme akkumulátorral, a fent felsorolt tartozékok többségével, és az Osmo 1,5 m-es szelfibottal érkezik. A DJI Care Refresh külön megvásárolható: az 1 évre szóló szolgáltatás legfeljebb kettő, míg a 2 éves legfeljebb négy készülékcserét tartalmaz. További infók a DJI-nál olvashatók.

Kép forrása: DJI

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...