Frissült a Nikon két csúcsgépének vezérlőszoftvere!

A Nikon frissítette a Z 8 és a Z 9 tükörnélküli fényképezőgépeinek firmware-eit, így azokat már le i tölthetjük a gyártó szervereiről. A Z 8-nál az új alapszoftver az 1.01-es, míg a Z 9 esetében a 4.01-es verziószámot kapta. Íme, a részletek (idézem a Nikon magyar weboldalán olvasható sorokat):

Z 8: letöltési hivatkozás

• Módosítottuk a magas hőmérsékletre vonatkozó figyelmeztetés időzítését, amely akkor jelenik meg, amikor a fényképezőgép belső hőmérséklete –jellemzően videofelvétel közben – megemelkedik.
• Módosítottuk a videó módban megjelenő és a memóriakártya magas hőmérsékletére figyelmeztető üzenet elhelyezkedését.
• Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– Az akkumulátor gyorsabban lemerült a fényképezőgép kikapcsolt állapotában, amikor a felhasználó [ON] értékre állította a [HÁLÓZAT MENÜ] [Kapcsolódás intelligens eszközhöz] > [Wi-Fi-kapcsolat] menüpontját, még akkor is, amikor mind a [Bluetooth-kapcsolat], mind a [Feltöltés kikapcsolt állapotban] menüpontban a [OFF] beállítás volt érvényben.
– Továbbra is módosítani lehetett az élességet az élességállító gyűrű elforgatásával, miután a felhasználó beállította az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] a15 beállításának ([Kézi éá. gyűrű AF módban]) [Disable] elemét, amikor a [Nem lineáris] beállítástól eltérő értéket adott meg az [EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ] f9 beállításában ([Élességá. gyűrű forgat. tartománya]).
– Az SB-800 vakuegységek esetenként lefagytak, miután a felhasználó kikapcsolt vakuval készített képeket.

Z 9letöltési hivatkozás

• Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– Ritka körülmények között előfordult, hogy a fényképezőgép lefagyott vagy nem rögzítette megfelelően a videót, amikor a felhasználó a VIDEOFELVÉTEL MENÜ [Képméret / képkockaseb.] menüpontjának 1920 x 1080 beállításával kívánt videót készíteni, miután aktiválta a lejárt készenléti időzítőt.
– Lassított videofelvétel kiválasztása esetén a rendszer letiltotta a fényképezőgép valamely vezérlőgombjához társított [Képterület kiválasztása] és [FX/DX váltása] funkció működését.
– A fehéregyensúly [Automatikus] vagy [Automatikus természetes fény] beállítása esetén néha előfordult, hogy a fotósorozat első felvétele nem a megfelelő fehéregyensúllyal készült.
– Amikor a felhasználó folytatta a felvételkészítést, miközben a [FÉNYKÉPEZÉS MENÜ] > [Fényképek vibrációcsökkentése] menüpontjának [ON] beállítása volt érvényben, szakadozott a fényképezés élő nézet kijelzőjének működése.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...