Két új vázzal jelentkezett a Sony

A Sony bemutatta az A7C utódait: az A7C II a kisebb, míg az A7CR a nagyobb felbontású ultrakompakt méretű, ám full frame szenzor köré épített fotógép. Bizonyára rengeteg rajongója van a klasszikus Leica „téglatestű” gépeknek, ezért a japán gyártó nem egy, hanem kapásból két olyan vázat mutatott be, amelyek ezt a formátumot követik. Az A7C II-ben 33, míg az A7CR-ben 61 MP áll rendelkezésünkre. A formátumon kívül a két fényképezőgép közös pontja, hogy csupán egyetlen egy memóriakártya foglalattal rendelkeznek, az is a manapság már maradinak mondható SDXC (UHS-II) formátummal kompatibilis.

Kép forrása: Sony

Az A7C II legfontosabb műszaki paraméterei:

 • 33 MP BSI CMOS full-frame szenzor
 • Bionz XR képfeldolgozó egység és dedikált „AI Processing Engine”
 • AF követés témafelismeréssel, 759 AF mező összesen 94%-os képfedéssel
 • Maximum 10 kép/mp sorozatfelvételi sebesség autofókusszal
 • IBIS akár 7 FÉ előnnyel
 • 2,36 millió képpontos OLED kereső 0,7-szeres nagyítással
 • A szenzor teljes szélességét kihasználó 4K videó, amit a rendszer 7K-ról mintavételez (max. 30 fps)
 • 4K @ 60p (4,6K-ról mintavételezve) Super35 / APS-C módokban
 • 10-bit videó, illetve HEIF állóképformátum
 • S-Cinetone színprofil
 • 4K @ 30p USB sztríming
 • Nincs mechanikus elülső zár
 • Ára: 2200 USD

Kép forrása: Sony

Az A7CR legfontosabb műszaki paraméterei:

 • 61 MP BSI CMOS szenzor
 • Bionz XR képfeldolgozó egység és dedikált „AI Processing Engine”
 • Veszteségmentesen tömörített RAW formátum többféle felbontásban
 • Maximum 8 kép/mp sorozatfelvételi sebesség (7 kép/mp elektronikus zárral)
 • Választható JPEG, vagy HEIF formátum (inkluzíve HLG HEIF)
 • 4K felbontású videó max. 60 kép/mp-es képfrissítéssel, vagy túlmintavételezett 4K APS-C képvágással
 • „Automatikus keretezés” videó képvágó módok
 • Pixel-shift nagyfelbontású módok mozgáskorrekcióval
 • Ára: 3000 USD

Mindkét készüléket októbertől lehet majd megvásárolni. És íme, a gyártó sajtóközleménye:

Sajtóközlemény

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

Az Alpha 7C R 61MPi nagy felbontású érzékelővel, az Alpha 7C II pedig a legmodernebb kép- és videórögzítéssel érkezik

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

Az Alpha 7C II kamera körülbelül 33.0-s effektív megapixeles full-frame képszenzorral rendelkezik, emellett felruházták a legmodernebb kép- és videóalkotó funciókkal és teljesítménnyel, mindezt kompakt és könnyű külsőben (kb. 12 cm szélesség, 7 cm magasság, 6 cm mélység, kb. 513 grammos súly). A termék az α7C széria második generációs változata, amely a teljesítmény és a funkciók kompakt méretű kombinációjáról híres, és tökéletes a legkülönfélébb fotózási helyzetekben, például utazás vagy utcai képrögzítés esetén.

Az Alpha 7C R egy új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kamera nagy felbontású és gazdag gradációs teljesítményű, kb. 61,0 effektív megapixeles képérzékelővel – amely az Alpha 7R V-ben is megtalálható –, egy kompakt és könnyű vázban (a méret és súly hasonló, mint az „Alpha 7C II”ii esetében, kicsivel több mint 513 gramm). A mindennapi pillanatképek mellett a felhasználó könnyedén megvalósíthatja a kiváló minőségű képfelvételt a legkülönfélébb beállítások, például portré-, vadvilág- és tájképfotózás során. Az eszköz kihasználja az extrém nagy felbontású képfelvétel, a mobilitás és a könnyű súly kombinációját.

Mindkét modellt ugyanazzal az MI-feldolgozó egységgel és BIONZ XR® processzorokkal szerelték fel, amelyek a Sony legújabb cserélhető objektíves kameráiban, például az Alpha 7R V-ben és az Alpha 6700-ban is megtalálhatóak. A Real-time Recognition AF nagy pontossággal ismeri fel a legkülönbözőbb témákat, a vázba épített 5 tengelyes képstabilizátor pedig hétfokozatú fényképezést biztosít állóképek készítésekor. Ami a videóteljesítményt illeti, mindkét modell támogatja a kiváló minőségű 4:2:2 10 bites videofelvételt (4K60p felbontásigiii), valamint a Sony elismert S-Cinetone színtudományát a gazdag, filmszerű videók készítéséhez. A termékek ezen túl rendelkeznek Active Mode vázba épített képstabilizátorral, MI-alapú automatikus képkeretezéssel, digitális hanginterfész támogatással és egyéb, a kiváló minőségű videókészítést támogató funkciókkal.

„A Sony-nál folyamatosan emeljük a szintet a tartalomkészítők számára. Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R bevezetésével biztosítjuk, hogy a fényképek és videók készítői egy új eszközt kapjanak a készletükbe, amely lehetővé teszi számukra a kiváló minőségű képteljesítményt a tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerákban” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony Europe termék-marketing és digitális képalkotásért felelős igazgatója.

Tekintettel arra, hogy a közösségi médiában megnőtt az igény a rögzített tartalmak továbbküldésére és megosztására, egyre több alkotó keresi a kompakt méret és a nagy képalkotási teljesítmény kombinációját a tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerákban. Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R termékekkel – amelyek kompakt méretben egyaránt nagy mobilitást és kiváló minőségű képalkotást nyújtanak – a Sony az alkotók által keresett tartalomkifejezések széles skálájára reagál.

Az Alpha 7C II főbb funkciói

Full-frame, hátulról megvilágított Exmor R® CMOS érzékelővel, körülbelül 33,0 effektív megapixeles felbontással és a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral rendelkezik a nagy képalkotási teljesítmény elérése érdekében. Az állóképek vagy filmek rögzítésénél a felhasználó könnyedén élvezheti a kiváló minőségű képfelvételt a legkülönfélébb helyzetekben, például utazás és mindennapi pillanatképek készítése esetén.
A kb. 13 cm x 9,6 cm x 8,1 cm méretű és kb. 698 gramm súlyú Alpha 7 IV-hez képest az Alpha 7C II akár 22%-kal könnyebb és 45%-kal kisebb térfogatú.
Szabványos ISO-érzékenység 100 és 51200 között mozifelvételek és filmek esetén is (kibővített ISO 50 és 204800 között mozifelvételek esetén), ami nagy érzékenységű, zajmentes képrögzítést tesz lehetővé.

Az Alpha 7C R főbb funkciói

Full-frame, hátulról megvilágított Exmor R® CMOS érzékelővel felszerelt, körülbelül 61,0 megapixeles effektív felbontással és a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral a nagy felbontású képalkotási teljesítmény elérése érdekében.
A kb. 13 cm x 9,9 cm x 8 cm méretű és kb. 725 gramm súlyú Alpha 7R V-hez képest az Alpha 7C R körülbelül 29%-kal könnyebb és nagyjából 53%-kal kisebb térfogatú.
A szabványos ISO-érzékenység 100 és 32000 között változik mind az állóképek, mind a filmek esetében (kiterjesztett ISO 50 és 102400 között állóképek esetében).
A 7,0 fokozatúiv optikai, 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátor mellett az eszköz még az 1 pixeles szintű elmosódást is érzékeli és korrigálja.
Pixel Shift Multi Shooting funkcióval felszerelt, amely több képet készít és szintetizál a számítógépen a nagy felbontású képek érdekében.
Az Alpha 7C R-hezv mellékelt GP-X2 markolathosszabbítóval kombinálva kényelmesen, stabil tartással lehet fényképezni, még hosszú ideig tartó felvételek készítésekor vagy teleobjektív használata esetén is.

Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R közös funkciói

1. Kompakt méret és magas szintű mobilitás

Mindkét modell egyszerűen kezelhető és könnyen hordozható. Mérete kompakt (mindkét modell kb. 12,4 cm széles x 7 cm magas x 6,4 cm mély) és súlya kb. 513 gramm az Alpha 7C II és kb. 515 gramm az Alpha 7C R esetében. Az új FE 16-35mm F2.8 GM II széles látószögű zoomobjektívvel kombinálva a G Master™-re jellemző kiváló képkifejezést és nagy sebességű AF-et a teljes zoomtartományban elérhető F2,8 fényerővel éri el. A felhasználó kiválaszthatja kedvenc objektívjét a Sony több mint 70 objektívből álló, kiterjedt E-bajonettes sorozatából, és élvezheti a teljes méretben egyedülálló képkifejezés sokféleségét mind az állóképeken, mind a filmeken.

2. AF teljesítmény a beépített MI feldolgozó egységnek köszönhetően javított témafelismerési teljesítménnyel

Mivel ugyanazzal az MI-feldolgozó egységgel szerelték fel a termékeket, mint az α7R V kamerát, nagy pontossággal ismeri fel az alanyokat, tárgyakat a Real-time Recognition AF segítségével. Személy fényképezése esetén akkor is beazonosítja, ha az alany bonyolult pózt vesz fel vagy arcát elrejti. A pózbecslési technológia segítségével nagy pontossággal rögzítheti a felhasználó az arcokat és követheti az alanyt. Az α7C sorozatban emberek és állatok mellett mostantól a madarak, rovarok, autók, vonatok és repülőgépek is ugyanolyan nagy pontossággal felismerhető alanyok.

3. Fejlett videóteljesítmény

Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R nagy felbontású és részletes, 7K-nak, illetve 6K-nak megfelelő videóadatokat sűrít, és kiváló minőségű 4K videót képes előállítani. Az S-Log3-mal felszerelve, amely széles, 14+ stopvi szélességet támogat, gazdag gradációt ad vissza, kevés túl- és alulexponáltsággal, még a kontrasztos jelenetekben is. Log felvételkészítési módban a felhasználó által importált LUT is megjeleníthető a kamera monitorképén, így a felhasználó fényképezhet, miközben az utómunka során ellenőrizheti a kész képet. Ezen túl rendelkeznek az eszközök a Sony egyedülálló S-Cinetone™ funkciójával, amely utófeldolgozás nélkül, közvetlenül a kamerából hoz létre filmszerű megjelenést. A Sony Cinema Line technológiáján alapuló S-Cinetone természetes középtónusokat biztosít a filmes minőség érdekében, így biztosítható az egészségesnek tűnő bőrszín is a felvételeken. Emellett a termékek Creative Look funkcióval is rendelkeznek, amely lehetővé teszi a videó- és állóképek megjelenésének egyszerű megváltoztatását.

4. Üzemképesség és csatlakoztathatóság

Az érintéssel vezérelhető, változtatható látószögű LCD-monitorral felszerelt, intuitív működés a legújabb érintésvezérlésű menüvel a kényelmes képrögzítést támogatja. Könnyen kezelhetők az olyan beállítások miatt, mint az elülső tárcsa, amellyel a felhasználó hozzárendelheti kedvenc funkcióit, az állókép/film/S&Q kapcsolótárcsa, valamint a nagy felbontású XGA kereső. Az eszközöket egy 7,0 fokozatúiv optikai 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátorral szerelték fel, amely támogatja a stabil fényképezést.

Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a fényképezőgép újonnan kompatibilis a Creators’ Appvii okostelefon-alkalmazással, amely könnyedén feltölti a fényképezőgéppel készített videókat és állóképeket egy felhőszolgáltatásba, lehetővé téve a fényképezőgép távoli működtetését és a képek átvitelét mobileszközökre.

5. Környezetbarát tervezés

A Sony az elmúlt 11 év során a digitális fényképezőgépekben és digitális videokamerákban körülbelül 395 tonnaviii „szűz” műanyagot cserélt újrahasznosítottra. A fényképezőgép vázához újrahasznosított anyagokat, köztük SORPLAS™-tix használnak, ami a funkcionalitás feláldozása nélkül csökkenti a környezeti terhelést. Amellett, hogy az eszközöket Sony Screen Readerx funkcióval szerelték fel, amely a műveletek segítése érdekében hangosan felolvassa a menüket és a videólejátszás képernyőjét, a menü egy új Magnify Display (Nagyító) kijelző funkcióval is kiegészült a kreatív tevékenységét támogatása érdekében.

Árazás és elérhetőség

Az új Alpha 7C II 2023 szeptemberétől, az Alpha 7C R pedig 2023 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...