Ezt az objektívet már sokan várhatták: íme, a Sigma 500 mm-es szuper teléje!

Végre megérkezett a Sigma szuper telefotó lencserendszere Leica L és Sony E bajonettre: az 500 mm F5.6 DG DN OS | Sports nem csak sport- és természetfotósokra, hanem fotóriporterekre is vágykeltő hatással lehet. A gyártó ígérete szerint újdonsága tökéletes kézből készített fényképekhez; az 500 milliméteres objektív kirívó képminőséget ígér úgy, hogy közben kompakt és könnyű kivitelnek örvend.

Kép forrása: Sigma

A remek képminőséghez számos funkció és szolgáltatás is tartozik, mint például a beépített képstabilizátor, ami képes együtt dolgozni a vázak beépített rendszereivel. A Sigma 500 mm F5.6 DG DN OS | Sports saját stabilizátora fel van szerelve a gyártó „OS2” algoritmusával, így önmagában is akár 5 FÉ előnyt nyújthat a fotósnak képalkotáskor. De előbb lássuk a főbb műszaki paramétereket!

Kép forrása: Sigma

Az 500 mm F5.6 DG DN OS | Sports optikai formulája 14 csoportba rendezve összesen 20 lencsetagot tartalmaz, amelyek közül 3 db FLD, 2 db pedig SLD kialakítású. Az élességállításért egy HLA (High-response Linear Actuator) lineáris motor felel, ami kellő nyomatékának köszönhetően rendkívül gyors és halk élességállítást tesz lehetővé. A fókuszálás tubuson belül történik, így az objektív hossza nem változik fókuszáláskor. Az objektív kompatibilis a Sony DMF, illetve AF+MF fókuszmódjaival, továbbá kompatibilis az AF-segédfunkciókkal.

Az időjárásálló szigeteléssel rendelkező lencserendszer frontlencséje ráadásul olaj- és víztaszító bevonattal van ellátva, ami nagymértékben megkönnyíti a méretes üvegfelület tisztítását. A Super Multi-Layer Coating bevonatok hatására az optika érzéketlen az ellenfény kártékony hatására (kontrasztcsökkenés, becsillanások, szellemképek). A blende íriszét tizenegy darab lekerekített lamellából alakították ki, ami kellemes háttérelmosást és esztétikus csúcsfényeket ígér.

A Sigma 500 mm F5.6 DG DN OS | S tubusán megtalálható a fókuszgyűrű, a rekeszgyűrű (F5.6-tól F32-ig skálázva, illetve „A” automatikus állással ellátva, választható, hogy fokozatmentesen, vagy fokozatosan, azaz „kattanósan” forogjon), rekeszrögzítő kapcsoló, 3 db AFL felprogramozható gomb, fókuszkorlátozó kapcsoló, fókuszmód váltó, OS (stabilizátor) mód váltó,, Custom Mode kapcsoló, illetve a levehető állványcsonk, ami ARCA-SWISS kompatibilis.

A Sigma újdonsága természetesen kompatibilis a márka saját 1,4x és 2x telekonvertereivel, valamint az USB DOCK UD-11 dokkolóval (a telekonverterek és a dokkoló csak a Leica L-bajonettes verzióval használhatók). További paraméterek: a lencserendszer kirajzolja a teljes Leica kisfilmes szenzorméretet (36 x 24 mm), a legkisebb tárgytávja 320 cm, a legnagyobb nagyítási aránya 1:6-hoz, a szűrőmenet átmérője 95 mm, az objektív terjedelme 107,6 x 234,6 mm, tömege 1370 gramm.

A Sigma Aizui gyáregységében gyártott, precíziós terméket a legszigorúbb minőségi ellenőrzések után csomagolják és küldik majd útjára, hogy március 14.-től bruttó 1 249 000 forintért bárki megvásárolhassa.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...