Támadnak a kínaiak!

Két kínai gyártó, a 7Artisans és a Viltrox új objektíveket mutatott be Nikon Z és Sony E-bajonettre. A 7Artisans mindkét újdonsága autofókuszos: a Nikonra tervezett AF 50 mm F1.8 már létezik Sony E-bajonettel, így a most kiadott variáns már nem sokban tér el attól. A 104 mm hosszú lencserendszer 421 grammot nyom, optikai formulája kilenc csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetagot tartalmaz, amelyek közül kettő aszférikus, egy ED, kettő pedig HRI kialakítású. A blendét tizenegy lamella alkotja, ami kellemes bokeh-t ígér. A megfelelő AF-sebességért egy léptetőmotor felel; a legkisebb tárgytáv 50 cm, a szűrőmenet átmérője 62 mm. Ez az újdonság kirajzolja a full frame méretű képérzékelőket.

Kép forrása: 7Artisans

A 7Artisans másik újdonsága már az APS-C méretű lapkákhoz lett megrajzolva: az AF 27 mm F2.8 Sony E-bajonettel érkezik és full frame értékben kifejezve 41 mm-nek megfelelő látóteret kínál. A tubusban öt csoportba rendezve hat lencsetag található (köztük nincsen egyetlen egy speciális elem sem), az élességállítást pedig egy léptetőmotor végzi. Az objektív csipán 48 mm hosszú, tömege is csekély, hiszen csak 173 grammot nyom. A legkisebb tárgytáv 30 cm, a szűrőmenet átmérője 52 mm. A 130 dolláros termék érdekessége, hogy az oldalán egy USB aljzat található, amin keresztül a vezérlőszoftvere frissíthető.

Kép forrása: 7Artisans

Végül, de nem utolsósorban a Viltrox is jelentkezett egy csöppséggel: Az AF 40 mm F2.5 Z a full frame lapkás Nikon MILC vázakra csavarható fel (persze, az APS-C szenzoros gépeken is működik), tubusában hat csoportba rendezve tíz lencsetagot találunk, ahol egy ED, egy aszférikus, három pedig HRI felépítésű. A lencsetagokat „High-Definition Nano-Multilayer” bevonattal látták el, továbbá a frontlencse gombásodást gátló bevonattal is fel van gőzölve. A legkisebb tárgytáv 34 cm, a szűrőmenet 52 mm átmérőjű, míg a blende írisze 7db lamellából áll. A 180 grammos termékben léptetőmotor található, aminek működése kompatibilis az arc- és szemfelismerő rendszerekkel. A lencserendszer videofelvételek készítéséhez is kifejezetten jól használható, hiszen kismértékű a torzítása és a fókuszlégzése. Az USB interfésszel is ellátott optika 160 dollárba kerül.

Kép forrása: Viltrox

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...