Rendes fényképezőgépet faraghatunk iPhone telefonunkból a Miggo termékével

A kiegészítők gyártásával foglalkozó Miggo legújabb termékötletével, a Pictarral rendes fényképezőgép érzete lehet Apple iPhone okostelefonunknak. A speciális markolat sorozatgyártásához egyelőre befektetőket keres a vállalkozás; a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon lehet segíteni nekik, ha megtetszett a Pictar. A markolaton olyan gombokat, tárcsákat találunk, mint egy „rendes” fényképezőgépen, tehát van kioldó, paraméterező tárcsa (több is), és a kiegészítő fogása is kellemesnek tűnik. A markolathoz egy alkalmazás is tartozik majd, ami egyrészt a hardver funkcióit hozza össze a telefonnal, másrészt olyan beállítási lehetőségeket is kapunk, amit az iPhone interfésze önmagában nem kínál.

pictar1

Érdekessége a markolatnak, hogy nem a szokványos felületeken keresztül kommunikál az okostelefonnal (tehát nem WiFi-t, Bluetooth-t használ), hanem magas frekvenciás hangok által teremti meg a kapcsolatot. Ezek a hangok az emberi fül számára nem érzékelhetők, de a telefon mikrofonja képes venni őket. Az viszont egyelőre nem biztos, hogy a tulaj kutyáját nem fogja-e majd az őrületbe kergetni a Pictar fotózás közben..

pictar2

A Pictar teljes kezelőfelülete egyéni ízlés és igény szerint kiosztható lesz. Maga a markolat egyébként a telefon méretéhez igazítható, így használata nem korlátozódik a jelenlegi iPhone telefonokra, hanem régebbi, vagy újabb modellekkel is használható lesz. 90 dollárt kér érte a Miggo, és ha a pénzgyűjtő kampány sikeres, idén decemberben már meg is kaphatják a megrendelők a kész terméket.

Jómagam nem vagyok híve az efféle kiegészítőknek, hiszen az okostelefonok egyre csak növekvő térnyerése egyrészt elkorcsult fényképezőgépekhez (Android OS, gyakorlatilag kizárólagosan egy óriási érintőképernyőből álló kezelőfelület stb.), illetve a fényképezőgépek gyártóinak lassú, de szinte biztos elhalálozásához vezet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...