Problémák merültek fel egyes Canon LP-E6 akkukkal

Egyes akkumulátorokkal probléma lehet, ugyanis töltéskor nem veszik fel az áramot. A Canon most hivatalosan is reagált a kérdésre, aminek szövege a magyar honlapjukon is olvasható, idézem:

Érintett termékek
Canon LP-E6 akkumulátor a Canon LC-E6 akkumulátortöltő használata esetén. (Az EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II, EOS 6D, EOS 7D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 60Da fényképezőgépekkel kompatibilis.)

Hibajelenség
Ritkán előfordul, hogy a Canon LC-E6 akkumulátortöltő narancssárga színű jelzőfénye szabályos időközönként gyorsan felvillan a Canon LP-E6 akkumulátor töltésekor. Ilyenkor a Canon LC-E6 akkumulátortöltővel nem lehet feltölteni a Canon LP-E6 akkumulátort.

canon_akku

Nem eredeti Canon akkumulátorok használata
Ez a jelenség akkor is előfordul, ha nem eredeti Canon akkumulátort próbál meg feltölteni a Canon LC-E6 akkumulátortöltővel. A leírás azonban nem vonatkozik a nem eredeti Canon termékekre.

Megoldás:

A hiba elhárításának módja
Ez a jelenség (a narancssárga jelzőfény gyors villogása) akkor fordulhat elő, ha a Canon LP-E6 akkumulátor lemerül, mert huzamosabb ideig nem használták, például közvetlenül a vásárlást követően.

Ha ilyesmit tapasztal, kérjük, kövesse az alábbi eljárást.

  • Helyezze be a Canon LP-E6 akkumulátort a Canon LC-E6 akkumulátortöltőbe, és csatlakoztassa azt a hálózati aljzathoz.
  • Várjon 20 másodpercet.
  • Normál körülmények között ez idő alatt a narancssárga jelzőfény lassan villog (másodpercenként egyszer), és elkezdődik az akkumulátor töltése. Kérjük, folytassa az akkumulátor töltését, amíg a töltésjelző fény zölden nem világít, ami azt jelzi, hogy az akkumulátor teljesen feltöltődött.
  • Ha a töltés nem megy végbe, ez idő alatt a narancssárga töltésjelző gyorsan villog. Kérjük, térjen át az eljárás 3. lépésére.
  • Ha a narancssárga jelzőfény gyorsan villog, távolítsa el a Canon LP-E6 akkumulátort a Canon LC-E6 akkumulátortöltőből.
  • Várjon 10 másodpercet.
  • Helyezze vissza a Canon LP-E6 akkumulátort a Canon LC-E6 akkumulátortöltőbe.
  • A Canon LC-E6 akkumulátortöltő narancssárga jelzőfénye elvileg lassan villogni kezd (másodpercenként egyszer), és megkezdődik a töltés.

Megjegyzés: Ha a narancssárga jelzőfény újra gyorsan villog, kérjük, ismételje meg a fenti 3–5. lépést. Ha a Canon LP-E6 akkumulátor harmadik próbálkozásra sem tölthető fel, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz e-mailben vagy telefonon.

A Canon LP-E6 akkumulátort addig töltse, amíg a Canon LC-E6 akkumulátortöltő zöld jelzőfénye világítani nem kezd, ami azt jelzi, hogy a Canon LP-E6 akkumulátor teljesen fel van töltve.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...