Photokina 2014: Canon – Come & See

A Canon semmit nem bízott a véletlenre az idei Photokina szakkiállításon is egy hatalmas show keretein belül mutatta be új termékeit a sajtónak és a világnak. Ricsivel mi is élőben követtük a sajtóeseményt, és azt kell, hogy mondjam, a Canon nem okozott csalódást. Nem csak egy új APS-C dSLR váz, de három új objektív és két friss kompakt is leleplezésre került, ráadásul felhőalapú képtáruk is frissül, illetve új funkciókkal bővül.

IMG_3652

Irista frissítés

Az Irista névre keresztelt felhőalapú képtár és képmegosztó szolgáltatás már létezik egy ideje, de most új, táblagépekre optimalizált felhasználói felületet, fotókönyv készítő funkciót és a Canon WiFi kompatibilis fényképezőgépeinek direkt integrációját is megkapta, amely minden eddiginél könnyebbé teszi a használatát. A Canon munkatársai külön kiemelték, hogy a szolgáltatás nem csak Canon fényképezőgéppel készített képekhez használható, hanem mindenki számára nyílt. Ahogyan ők fogalmaztak: everyone is invited! A táblagépekre optimalizált felhasználói felület egyébként decemberben debütál majd.

Canon Powershot SX60 HS

A most bemutatott Powershot SX60 HS a szuperzoom kategóriában száll versenybe a vásárlók kegyeiért. A jövevény 1/2,3” méretű, hátulról megvilágított, 16,8 MP felbontású szenzorral kecsegtet, amelyet egy DiGiC 6 képfeldolgozó processzor szolgál ki. A 11 csoportban 15 lencsetagot számláló, optikailag stabilizált objektív gyújtótávolsága ekv. 21-1365 mm között változhat, mely értékekhez f/3.5-f/6.5 közötti rekeszértékek tartoznak, a fókuszmotor pedig USM technológiát használ. Mozgókép rögzítésére is lehetőségünk van, méghozzá 1920 x 1080 pixel felbontásban akár 60 fps sebességgel.

PowerShot SX60 HS BCK LCD PowerShot SX60 HS FRT

Canon Powershot G7 X

A Canon saját bevallása szerint is igyekszik nyitni a haladó amatőrök felé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy nekik szánt csúcskompakt bejelentése. A G7 X-be egy hátulról megvilágított 20,2 MP felbontású CMOS szenzor került, amelyre egy 24-100 mm gyújtótávolságú objektív továbbítja a fényt. A képfeldolgozó processzor itt is a DiGiC 6, ami gyorsabbá és élvezetesebbé teszi a fotózást. Az objektív erőssége, hogy 24 mm-en f/1.8 rekeszértékkel is fotózhatunk, de 100 mm-es végállásban is f/2.8-ig nyílik, ami tekintélyes teljesítmény. Az újdonság 6,5 kép/mp-es folyamatos sorozatfelvételre képes (egyszerre max. 700 kép). Mozgókép tekintetében sem vall szégyent a G7 X hiszen Full HD felbontás mellett, akár 60 fps sebességgel rögzíthetjük videóinkat. A WiFi és az NFC segítségével pedig könnyen megoszthatjuk képeinket és videóinkat a nagyvilággal.

PowerShot G7 X FRA PowerShot G7 X FSL LCD Up 180 PowerShot G7 X TOP Lens Out

Canon EF-S 24 mm f/2.8 STM palacsinta

A Canon első 24 mm-es palacsinta objektívje 2.8-as nyitó fényerővel, STM motorral és igen kis mérettel igyekszik megdobogtatni azok szívét, akik utazáskor sem akarnak lemondani kedvenc Canon fényképezőgépükről, de mégis kényelmesen és könnyedén szeretnének várost nézni és fotózni.

Canon EF 24-105 mm f/3.5-5.6 IS STM

A Canon Full-Frame dSLR vázaihoz tervezett új, 24-105-ös képstabilizátort és halk STM motort kapott, amely így igazán vonzó lehet a mozgóképek szerelmeseinek.

Canon EF 400 mm f/4 DO IS II USM

A zöld csíkos nagytelékért rajongó olvasóink sem maradnak most bejelentés nélkül. A 400 mm f/4 DO IS II USM azoknak lehet jó választás, akik könnyű, de mégis nagy gyújtótávolságú és remek képminőségű objektívet keresnek, legyen szó akár természet- vagy sportfotózásról.

Canon EOS 7D Mark II

A legizgalmasabb újdonságot hagytuk a végére. Az EOS 7D egy igen sikeres váz volt, nem csoda hát, hogy olyan utódot szerettek volna csatasorba állítani a helyére, amely szinte minden területen megállja a helyét. A 20 MP felbontású APS-C szenzor, a dupla DiGiC 6 képfeldolgozó processzor, a 65 keresztszenzoros AF és a 10 fps sorozatfelvételi sebesség nekünk azt sugallja, hogy ez sikerült. De nem csak nekünk. A sajtóeseményen többek között Richard Watch – aki a Canon egyik nagykövete – is beszámolt a 7D Mark II-vel kapcsolatos tapasztalatairól. Richard komolyan dicsérte az újdonságot és bemutatta a vele készített képeit is.

EOS 7D Mark II BODY FSL

Az AF rendszer egyébként a 70D-ben már bemutatott DualPixel CMOS AF technológiára épül, a kereső pedig 100%-os képfedésű. A 7D Mark II-t kifejezetten gyors témák, mozgások fotózására hegyezték ki. Mind a 65 AF pont kereszttípusú, a középső pedig kettős kereszttípusú, ami nagyon gyors fókuszálást tesz lehetővé. A középső AF pont egyébként -3EV-től képes élességet állítani, ami szintén megkönnyítheti a felhasználók életét.

EOS 7D Mark II BODY Back

A fénymérésért egy újonnan fejlesztett, 150 000 pixeles RGB+IR szenzor felel, amely – ahogyan a neve is mutatja – az infra tartományban, sőt villódzó neonfény mellett is konzisztens fénymérésre képes. Az új technológiának köszönhetően a rendszer figyeli, hogy a villogás mikor éri el a csúcspontját és csak akkor exponál, amikor a fény a legerősebb.

EOS 7D Mark II BODY Left

A 7D Mark II a tömörítetlen (4:2:2) HDMI kimenete miatt is könnyedén beilleszthető a professzionális filmes rendszerekbe, hiszen ennek köszönhetően csatlakoztatható bármilyen külső rögzítő eszközhöz. Ha már a csatlakozóknál tartunk, természetesen külső mikrofon és fejhallgató csatlakoztatására is lehetőség van.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...