Újabb mérföldkőhöz érkezett a Canon

Amikor a Canon 1987-ben útjára indította új, EOS (Electro-Optical System) névre keresztelt fényképezőgép rendszerét, még valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz. Mára azonban egy új mérföldkőhöz érkezett a rendszer: a Canon 100 millió, az EOS feliratot viselő fényképezőgépet adott el! Ráadásul a százmilliomodik gép egy tükörnélküli EOS R váz volt, ami egyben a gyártó jövőjét is képviseli. Az elmúlt 32 év során így gyűlt össze az a rengeteg (kicsit vagy nagyon) különböző fényképezőgép és objektív, amelyeket ebben a virtuális múzeumban találtok: Canon Camera Museum.

Kép forrása: Canon sajtóközlemény

Sajtóközlemény

100 milliónál tart a Canon EOS sorozat cserélhető objektíves fényképezőgépeinek értékesítési darabszáma világszerte

2019. október 9. – Ma komoly mérföldkövet ünnepel a Canon Inc. a fényképezőgép gyártás terén. A Canon’s EOS sorozata ez év szeptember 20-án átlépte az értékesített 100 millió darabot . A 2018 októberében piacra dobott EOS R sorozat egyik fényképezőgépe volt a 100 milliomodik gyártott darab.

A Canon széles választékával a legkülönfélébb fényképezési igényeket és tudásszinteket is támogatja, a gépek mellett mintegy 70 féle EF és EF-S objektívvel is. A képalkotás kreatív határait folyamatosan bővíti, hogy a belépő szintű hobbifotósoktól az elismert profi szakemberekig minden szegmensben bizonyítson és így lett 2003 és 2018 között 16 éven keresztül a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piacán folyamatosan piacvezető a Canon.

Az EOS rendszer 1987 márciusában kelt világhódító útjára az EOS 650 modellel, amely akkor a következő generációs autófókuszos objektív nélküli vázak (SLR fényképezőgép) között a világ első elektronikus objektív foglalatával készült. Az ikonikus fényképezőgép gyártása a Canon Fukushima-I gyárában indult, mára pedig több gyárban is készülnek a fényképezőgépek, mint pl. Taiwanon, Miyazakin, Nagasaki-ban és az lynchpin Oita gyárakban – mindenhol a legszigorúbb minőségbiztosítás mellett. Az EOS 650 után a Canon fejlesztési során három kulcs területre fókuszált: gyorsaság, kezelhetőség és képminőség. Az 1989-ban bevezetett EOS-1 és az 1993-as EOS 500 már kibővítette felhasználói körét az amatőrtől a profi fotósokig.

A 2000-es évek elején, ahogy a digitális vázak (DSLR) elterjedtek, a Canon további újításokon dolgozott. Az EOS sorozat fő vezérlőelve a magas képminőség volt, amelyet a saját maga fejlesztette CMOS (komplementer fém-oxid félvezető) érzékelőkkel és DIGIC processzorokkal ért el. Az EOS 300D az egyik első könnyű súlyú DSLR fényképezőgép volt, amely a cserélhető objektíves fényképezők piacát kiszélesítette kedvező ára révén. Az EOS 5D és 1D sorozatok a profik között voltak igen népszerűek, az 5D Mark II immár filmezésre is. A Canon video technológiáját a Cinema EOS rendszerrel tökéletesített 2011-től, belépve a filmgyártás piacára is.

A Canon legújabb fejlesztése a 2018-ban bevezetett EOS R rendszer és az eredeti EF adapter, melyekkel újabb kreatív lehetőséget ad a fotósok kezébe a sokoldalúság jegyében az állóképek és a videók terén is, kezdőknek és profiknak egyaránt. Gyorsaság, kényelmes kezelhetőség, részletgazdag képminőség mindenekfelett.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...