FujiFilm: „Eszünk ágában sincs full frame szenzoros vázakat tervezni”

Korábban felröppentek olyan híresztelések, melyek szerint a Fuji full frame képérzékelős fényképezőgépen dolgozik. Aztán az okosak elkezdték elemezni, hogy a nagyobb szenzorhoz új objektívek is kellenének, hiszen nem mindegyik létező XF optika képes a 36 x 24 mm-es lapka kirajzolására. A Fuji most azonban pontot tett a találgatások végére: határozott nemmel válaszolt Toshihisa Iida a dpreview.com újságíróinak kérdésére, lesz-e full frame-es Fuji X váz:

DPreview: Sok olvasónk imádna egy full frame szenzoros, X100-féle fényképezőgépet mindegy milyen típusú képérzékelővel (X-Trans vagy sem). Valaha megvalósulhat ez az álmuk?

Toshihisa Iida: Mindegy, hogy Bayer vagy X-Trans, a formátum nagyon fontos, és jelenleg úgy gondolom, hogy az APS-C a legjobb kompromisszum méret, sebesség és ár szempontjából. Egy full frame-es váz nagyobb, drágább és esetleg lassabb is lenne.

xpro1

No, hát nem tudom, kinek okoztam ezzel rossz napot, de ez van, a Fuji egyelőre elhivatott az APS-C méret mellett (aztán ki tudja, mit hoz a jövő..). A következő fényképezőgép a sorban az X-Pro 2 lesz, de azt már valószínűleg csak 2015-ben jelentik be, és hát a fentiek alapján elég kicsi a valószínűsége, hogy APS-C-nél nagyobb lapka figyel majd benne.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...