Manfrotto 241 a tapadókorongos állvány

Egy igazi különlegességgel volt dolgom az elmúlt napokban, mégpedig egy tapadókorongos állványzattal, amit a Manfrotto nemes egyszerűséggel csak „241-nek” hív. A 2 kg teherbírású, 1,2 kg önsúlyú termékre lámpát, kamerát, fényképezőgépet, vagy bármi mást fel lehet erősíteni, amire épp szükségünk van munkánk során.

manfrotto241a

A talapzat maga a tapadókorongos rész, amiből egy kék nyomógombbal szívhatjuk ki a levegőt. Ezen a kék gombon látható egy piros, körbefutó vonal, ami a „veszélyzónát” jelöli. Ha ugyanis használat során ez a vonal láthatóvá válik, akkor azonnali pumpálásra van szükség, hogy a talp ismét teljes erővel tapadjon a sík, sima felülethez.

manfrotto241b

A Manfrotto 241 felhelyezhető üveglapra (fontos, hogy elég vastag legyen az üveglap!), gépkocsik karosszériaelemeire, szélvédőre, sima bútorlapokra – gyakorlatilag csak a környezet és fantáziánk szab határt. Ha nagyobb terhet szeretnénk rábízni az eszközre, mint amennyi a teherbírása, akkor azt úgy tehetjük meg, ha többet – kettőt, hármat, vagy akár még többet – összekapcsolunk a gyártó szerelvényeinek segítségével.

manfrotto241c

A tapadókorongos egység fölött egy masszív gömbfej-féle csukló található, amiben a még stabilabb tartás végett a fémgömb recézett (így jobban belekapaszkodik a bilincs rész). Ebbe a gömbös részbe 16 milliméteres csonkot („spigot”) lehet helyezni, ami számtalan kivitelben rendelhető, így valóban tetszőleges kiegészítőt csatlakoztathatunk a koronghoz. A Manfrotto 241 többféle alapkivitelben kapható, így a most bemutatott mellett létezik egyszerű állványfej-csonkos változat, illetve állvány rudazattal ellátott is. A képek alatt rövid bemutató videóm látható, ahol élesben teszem próbára a rendszert egy Panasonic DMC-G6 fényképezőgéppel összepárosítva.

manfrotto241e

A Manfrotto 241 kiviteltől függően 26 000 és 47 000 forint közötti összegért vásárolható meg. A forgalmazó boltok listája itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...