Az Affinity Photo megszorongathatja a Photoshop tökeit

Az Affinity Photo egy új szoftver, amit a brit Serif szoftvergyártó cég készít. A programot az Adobe Photoshop alternatívájaként fejlesztik, a célközönség elsősorban – de nem kizárólag – a profi fotósok és retusálók köre, akik Macintoshon dolgoznak. A fejlesztők szerényen úgy jellemzik a szoftverüket, hogy a „leggyorsabb, leggördülékenyebb, legprecízebb professzionális (kép)szerkesztőszoftver Mac-re”. Ellenben számos más képszerkesztő alkalmazással, melyek általában csak egy lebutított, leegyszerűsített variánsai a Photoshopnak, az Affinity Photo a Photoshop teljes funkcionalitását, tudástárát adja pofátlanul kedvező áron.

affinityphoto

A teljesítmény annyira kimagasló és gördülékeny, a hatások azonnal megjelennek a képernyőn. A fejlesztők úgy vélik, hogy az Adobe Photoshoppal ellenben az ő szoftverük friss, teljesen új kódra épül, ami képes kihasználni a legmodernebb számítógépes hardverelemeket is: „az a baj, hogy az Adobe egy 25 éves architektúrára épül, és ezért folyamatosan küzdenek azzal, hogy a Photoshop lépést tudjon tartani a modern számítógépek számítási kapacitásával.” – mondták a Serifnél.

Az Affinity Photo támogatja a csatornánkénti 16-bites színmélységet, rendelkezik a PS tartalomfigyelő kitöltés funkciójával (Content Aware Fill), kezeli az ICC profilokat, a CMYK-t, a PS PSD formátumot, felvértezhető 64-bites beépülő modulokkal (plug-in) stb. A lista túl hosszú lenne, érdemes a hablaty helyett inkább megnézni a bemutató videót, ahol a szoftver legfontosabb szolgáltatásait bemutatják a fejlesztők.

A végleges változatot majd az App Store boltján keresztül lehet megvásárolni 50 dollárért (feliratkozási költségek nélkül, két évig ingyen frissítésekkel), addig azonban térítésmentesen letölthető és használható a béta verzió, aminek alapkövetelménye az OS X Lion 10.7.5 és az Intel 64 alapú számítógép. Ha kijön MS Windows alá is a szoftver, akkor bajba kerülhet az Adobe Photoshop!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...