Immár hivatalosan is bejelentette legújabb fényképezőgép-rendszerét a Leica: ilyen lett az SL

A világ immár hivatalosan is gazdagabb lett egy tükör nélküli rendszerkompakttal, a Leica SL TYP 601-gyel (csak nekem olyan ismerős a 601?). Tegnap még csak pletykaszinten létezett ez az új, T-bajonettes rendszer, amit elvileg csak jövő hét hétfőn jelentett volna be a német gyártó. A híresztelésekből már megismerhettük az időjárásálló masina műszaki jellemzőinek javarészét, így már köztudott, hogy a készülék egy 24 MP-es, 36 x 24 mm-es képérzékelő köré épül, ami a Leica Q-ból lett átemelve. Az újdonság egyik legszembetűnőbb részlete a 4,4 MP-es elektronikus kereső, illetve az 1,28”-os monokromatikus státusz LCD a tetőlemezen.

newleica1

A Leica SL hátoldalán egy 2,95”-os, fixen szerelt, de érintésérzékeny kijelző található, aminek 1,04 MP a felbontása. Ezen készülék a szokásos, előre meghatározott funkcióval rendelkező (feliratozott) nyomógombok helyett „szoft-gombokat” kínál, melyek funkciója az adott működési módtól, illetve a választott menütől függ. A hátoldali apró joystick az AF mező gyors kiválasztását szolgálja.

newleica2

A Leica újdonsága 4096 x 2160 pixel felbontású (4K) mozgóképeket is tud rögzíteni, melyek képfrissítési frekvenciája legfeljebb 24 fps lehet. A belső rögzítés 4:2.0, míg a HDMI aljzaton kiadott jel 4:2:2 színtömörítésű. A fotómasina 11 kép/mp-es sorozatfelvételi sebességre képes előre rögzített autofókusszal. A kontrasztérzékeléses AF rendszer 49 mezővel operál – a gyártó szerint jelenleg ez a világ leggyorsabbja. A kor elvárásainak megfelelve van beépített WiFi és GPS modul, de NFC-t hiába keresünk.

newleica3

A Leica SL Typ 601-gyel párhuzamosan három új objektívet is bejelentett a gyártó: a Leica Vario-Elmarit-SL 24-90 mm F2.8-4 ASPH, a Leica Apo-Vario Elmarit-SL 90-280 mm F2.8-4, és a Leica Summilux-SL 50 mm F1.4 ASPH – hasonlóan a vázhoz – mind időjárásállóak. A novembertől kapható SL Typ 601 sem lesz olcsó, 7450 dollárt kérnek érte a németek. A Leica Vario-Elmarit-SL 24-90 mm F2.8-4 ASPH pedig 4950 dollárral könnyíti majd meg a vásárlók bankszámláját. A másik két objektív ára egyelőre nem ismert.

size

Aprónak nem nevezhető a Leica SL Typ 601 – érezhetően nagyobb a legkomolyabb konkurens gépnél

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...