Luna – a világ legkisebb, 360°-os képű kamerája

Ahogyan egyre nő a virtuális valóság (VR) popularitása, úgy jelenik meg egyre több 360°-os látómezővel rendelkező kamera a piacon. Az egyik legújabb ilyen kütyü a Luna, ami egy 360°-os képet rögzítő, szférikus kamera. Képanyagát vagy számítógépünk monitorán, vagy egy kartonvázú VR sisak kijelzőin nézhetjük meg. A Lunát fejlesztő csapat az indiegogo.com kalapozó oldalon gyűjti a tökét a fejlesztéshez és a tömeggyártáshoz.

Luna_Camera

A Luna két, egyenként 190°-os látómezővel rendelkező halszemoptikával van felszerelve, és egy „mesterséges intelligencia vezérelte szoftverrel” rakja össze a felvett 2K anyagot a végleges 360°-os HD videóba. Az elkészült mozgóképeket megoszthatjuk a közösségi hálón, vagy a YouTube-on. Megtekinteni a térhatású élményt nyújtó anyagot a mellékelt alkalmazáson keresztül a VR szemüvegben lehet. A fejlesztők közzé tettek egy videót, ami azonban elég rossz képminőségű – egyelőre nem tisztázott, hogy a minta-videó csupán béta, vagy már a végleges hardverrel készült.

Van beépített WiFi modul, amivel akár élő műsorsugárzást is végezhetünk; a kamera vízálló, IP68 besorolású, tehát szakadó esőben, vagy akár egy tóban megmártózva sem kell félteni. A Luna tetszőleges fém felületre rácuppanhat a mágnesekkel ellátott adapter segítségével. A kiegészítők közt megtalálható egy monopod, egy általános tartozék-adapter, egy kulcstartó, és egy dokkoló. 170 grammos tömegével és 6 cm-es átmérőjével nagyon hasonlít egy biliárdgolyóra.

A fejlesztő cég, a Memora jelenleg előrendeléseket vesz fel az indiegogo.com oldalon keresztül: 199 dollárt kérnek egy Lunáért, ami legkorábban 2016 októberében kerülhet a megrendelők kezébe. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...