Új szintre emeli a minőségi kompaktok fogalmát a Nikon

A Nikon nem egy, hanem kapásból három csúcskategóriás kompakt fényképezőgéppel kopogtatott be ma reggel: megérkezett a DL18-50, a DL24-85 és a DL24-500, melyek egy új termékcsalád kezdetét jelentik.

nikon_dl_family

Úgy tűnik, egyre több gyártó kezdi helyes irányba terelni kompakt fényképezőgépeit, hiszen az okostelefonok/táblagépek folyamatosan fejlődő, és éles konkurenciát jelentő kamerarendszerei mára szinte teljesen kiirtották az egyszerűbb zsebgépeket. „A legendás NIKKOR optika és a nagy teljesítményű Nikon technológia segítségével a Nikon DL prémium kompakt fényképezőgépek hihetetlen képminőséget biztosítanak minden lehetőség kihasználásához.” – áll a sajtóközleményben.

Nikon DL18-50

A nagylátószögű zoomoptikával felszerelt készülék nevével az ekvivalens gyújtótávolságot jelöli (ugyanígy teszi ezt a többi két fotómasina is). A DL18-50 egy 18-50 mm F1.8-2.8 optikával rajzol az 1”-os BSI-CMOS szenzorra, ami már csak azért is érdekes, mert talán ez az egyetlen olyan kompakt gép, ami ilyen széles látószögről indul. Van beépített, 3 FÉ-s ND szűrője a nanokristály bevonatú lencserendszernek arra az esetre, ha esetleg túl hosszúnak bizonyulna a mechanikus zár 1/1600 mp-es zárideje (az elektronikus zárral akár 1/16 000 mp-re is csökkenthető az expozíció ideje).

nikon1850

Az érdekességek listája ezekkel a szolgáltatásokkal, funkciókkal még messze nem ért véget, hiszen van például beépített perspektíva-korrekció is, ami elsősorban épületek fényképezésekor lehet hasznos. A Nikon DL18-50 (is) képes a JPEG mellett RAW állományok rögzítésére, így az utólagos képmegmunkálás sokkal tágabb lehetőségeket kínál.

nikon1850b nikon1850c

A fényképezőgép hátoldalán egy dönthető, érintésérzékeny OLED kijelző csücsül, amit akár szinte teljesen függőlegesen felhajthatunk, így az önarcképkészítők is örvendhetnek majd. A masinához opcionálisan megvásárolható lesz egy külső elektronikus kereső, aminek nézőkéje szintén dönthető lesz. A DL18-50 képes 4K felbontású, 30 kép/mp képfrissítési frekvenciájú videók felvételére. A három újonc közül viszont egyedül neki nincs beépített vakuja, cserébe viszont van vakusaru, amibe a Nikon rendszervakuit csúsztathatjuk.

nikon1850d

Nikon DL24-85

A DL24-85 nagyon hasonlít a DL18-50-re (külsőleg szinte összetéveszthetőek), ám – amint azt neve is elárulja – a ráépített optika itt már ekvivalens 24-85 mm-es tartományt fed le. A kezdő F-értékek megmaradtak itt is F1.8-2.8 között, és a gép szolgáltatásai, funkciói is azonosak a DL18-50-ével, ám nincs beépített ND szűrő, és az optika lencséit nem látták el nanokristályos bevonattal.

nikon2485

A DL24-85 egyik erénye, hogy 1:1 nagyításra képes a lencserendszere (a legkisebb tárgytáv 3 cm lehet), tehát makrózni vágyóknak ez lesz az ideális választás a három fotómasina közül. Van élkiemelés manuális élességállításhoz, így tökéletesen éles felvételeket készíthetünk kézi ügyeskedés során is. A makrózás szerelmeseinek tovább is kedvez e termék: választhatjuk a fókusz képsort is!

nikon2485b

Nikon DL24-500

A három fényképezőgép közül a DL24-500 a legnagyobb, hiszen ez egy ultrazoom objektívvel szerelt bridge gép, ami ekvivalens 24-500 milliméteres gyútáv tartományt fed le. A kezdő F-értékek itt már csak F2.8-5.6 (persze, még így is fényerősebb a DL24-500 objektívje, mint számos konkurens terméké), különben óriásira nőtt volna az egész készülék. A DL24-500 hátoldalán található kijelző immár kihajtható és elforgatható, ami valamivel szélesebb körű bevetést tesz lehetővé.

nikon24500

A Nikon DL24-500-nak már van beépített elektronikus keresője is; ez a három közül az egyetlen olyan modell, aminek van mikrofon aljzata is, így a népszerű Nikon ME-1 rendszermikrofonnal összecsatlakoztatható.

nikon24500b nikon24500c

Mindhárom fényképezőgép nyár elejétől lesz megvásárolható 649 (DL24-85), 849 (DL-18-50) illetve 999 (DL24-500) dolláros áron.

Sajtóközlemény

A Nikon átformálja a prémium kompakt fényképezőgépek piacát egy vadonatúj termékcsaláddal, amely a mindig új témát kereső fotósoknak hordozható módon nyújt mindig tökéletes eredményt. A legendás NIKKOR optika és a nagy teljesítményű Nikon technológia segítségével a Nikon DL prémium kompakt fényképezőgépek hihetetlen képminőséget biztosítanak minden lehetőség kihasználásához.

Három készülék alkotja a vadonatúj termékcsaládot: a Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, a Nikon DL18-50 f/1.8-2.8, valamint a Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Mindegyik fényképezőgép rögzített NIKKOR zoomobjektívet tartalmaz nagy teljesítményű optikával, a Nikon D-SLR objektívekhez hasonlóan, valamint egy fényerős, 1 hüvelykes, CX formátumú érzékelőt. Akármelyik Nikon DL fényképezőgépet is használja a fotós, 20,8 megapixeles állóképeket rögzíthet JPEG- vagy NEF- (RAW-) formátumban, valamint 4K/UHD-videókat 30p/25p sebességgel.

Minden Nikon DL prémium kompakt fényképezőgép használja a Nikon híres speciális hibrid AF-rendszerét a villámgyors témabeméréshez. A négy CPU-s EXPEED 6A képfeldolgozó rendszer a motorja a fényképezőgépek elképesztő fényképezési sebességének: az első képkockán rögzített élesség esetén akár az elképesztő 60 kép/mp, folyamatos AF esetén pedig akár 20 kép/mp mellett készíthet felvételeket. A Nikon Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) rendszere továbbfejlesztett remegésérzékelést és -kompenzálást nyújt, és minden modell gyors indítási és válaszidőket biztosít. Ezenfelül mindegyik fényképezőgép rendelkezik az ISO 518-as vakupapuccsal, amelyhez különböző kiegészítők, köztük a már sokat bizonyított Nikon D-SLR vakuk is csatlakoztathatók. Nikon DL-tartozékként elérhető többek között az opcionális, DF-E1 dönthető elektronikus kereső (EVF) szemérzékelővel, amelynek nagy kontrasztú információs kijelzője jó láthatóságot biztosít. A Nikon D-SLR készülékeket használók értékelni fogják az ismerős vezérlőgombokat, tárcsákat és menüket. És minden típus objektívvázán megtalálható a jellegzetes, arany színű NIKKOR gyűrű.

Ines Bernardes, a Nikon DL termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon három erős taggal lép be a prémium kompakt fényképezőgépek piacára, ami jó hír a kompromisszumot nem ismerő fotósok számára. Ezen fényképezőgépek bármelyike újat fog mondani Önnek a kompakt fényképezőgépek képminőségével kapcsolatban. A rögzített NIKKOR objektívek felbontása és képalkotási teljesítménye kivételes. És a teljes család rendkívüli hordozhatóságának és sebességének köszönhetően úgy választhat fényképezőgépet, ahogy az objektíveket szokta kiválasztani: határozza meg a fényképezési stílushoz vagy a várható helyzetekhez illő gyújtótávolság-tartományt. Aki gyorsan és akár diszkréten szeretne fotózni, az mindig elégedetten térhet haza a rögzített képek birtokában.”

Kompakt, de kompromisszummentes: minden elkészített kép potenciálisan a legjobb műve is lehet

A Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 – Nem kell többet sajnálkoznia a mindig új témát kereső fotósoknak
A nagy fényerejű NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zoomobjektív kivételes rugalmasságot és Szuper makró módot nyújt az igen részletes közelikhez. A fényképezőgép egy 1,037 megapixeles, dönthető OLED-érintőképernyőt és felugró vakut is tartalmaz. Az objektívvázon testre szabható vezérlőgyűrű és zoomgyűrű helyezkedik el. Ezüst vagy fekete színben kapható.

A Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 – széles látókör hordozhatóan
Lenyűgöző f/1,8-as fényerő 18 mm-en: ez a Nikon DL készülék a Nikon által valaha készített legfényesebb ultranagy látószögű objektívet tartalmazza. Az objektíven a Nikon híres Nanokristály bevonata biztosít nagyobb képtisztaságot. A fényképezőgép egy 1,037 megapixeles, dönthető OLED-érintőképernyőt és beépített Perspektíva korrekciót is tartalmaz. Klasszikus fekete színben kapható.

A Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 – Komoly átfogás és képminőség teszi értékessé
A kivételesen erős, 21x-es zoommal ellátott NIKKOR objektív és a SPORT (VR) mód révén ez a Nikon DL készülék kiváló társa lehet a mindig új témát kereső fotósoknak. A fényképezőgépben egy 2,359 megapixeles OLED elektronikus kereső, valamint egy nagy felbontású kihajtható OLED-érintőképernyő található. Klasszikus fekete színben kapható.

SnapBridge: Nikon DL fényképezőgépe mindig kapcsolatban lehet intelligens eszközével
Az új Nikon DL sorozat összes fényképezőgépe teljesen kompatibilis a SnapBridge rendszerrel. A Bluetooth®* Low Energy technológiával a SnapBridge állandó, alacsony fogyasztású kapcsolatot tart fenn a fényképezőgép és egy okostelefon vagy táblagép között. A képeket a fotósok már a fényképezés során szinkronizálhatják egy intelligens eszközzel, és a Nikon-minőségű képek egy pillanat alatt megoszthatók. A SnapBridge révén egy intelligens eszköz segítségével a fényképezőgép legfontosabb funkciói is vezérelhetők, a fényképezőgép naprakészen tartható, stb.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...