A Zeiss Milvus 2/100M ZF.2 objektív bemutatója

Értékelés, adatlap

A Zeiss Milvus 2/100M ZF.2 felépítését tekintve egy atombiztos objektív. „Fémből és üvegből” van, érezni rajta, hogy biztos befektetés. Igazából nincs is sok olyan része, ami tönkremehetne, hiszen nincs AF motor, a blende pedig valószínűleg egyhamar nem fogja megadni magát. Az elektronikus kontaktoknak köszönhetően a Zeiss Milvus átviszi az összes értéket a fényképezőgép felé, így a fotók EXIF adataiban a megfelelő értékek szerepelnek. A videózás szerelmeseinek jól jön majd a fokozatmentesre állítható rekeszvezérlés.

A Milvus optikailag is rendben van, már majdnem teljesen nyitott rekesz mellett is borotvaéles, kontrasztos a képe. Egyedül a színhibát nem sikerült teljesen semlegesíteni, de képhíváskor ez egy csúszkával, vagy az optika profiljának betöltésével orvosolható. A peremsötétedés mértéke sem vészes, ráadásul némi rekeszeléssel teljesen el is kerülhető. Egyedüli dolog, ami megragadta a figyelmem, az a fókuszlégzés mértéke. Összességében tetszett ez az objektív, egyedül az árát sokallom egy kissé. Mindenképp jár neki a „Jóféle” plecsni!

jofele

Zeiss Milvus 2/100M ZF.2

A Zeiss Milvus 2/100M ZF.2 lencserendszert és a Nikon D810 dSLR vázat a Fotoplus Kft.-től kaptam a bemutató idejére. Az objektív bruttó 539 890 forintért, a Nikon D810 pedig 964 900 forintért vásárolható meg a webshopban.

Adatlap

zeissmilvus_tablazat

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...