Kifulladt a GoPro kalandkamera – jön helyette a VR!

Az elmúlt hónapokban a GoPro árfolyama bukdácsolni kezdett, a kalandkamerák után egyre kisebb a kereslet világszerte – kifulladt a márka. Vagy mégsem? A GoPro ugyanis – talán pont a Lytro példájára – a virtuális valóságra fogad, és abba az irányba kezdi legújabb fejlesztéseit. Danny Coster, aki korábban az Apple-nél dolgozott, immár a GoPro sorait erősíti. Az ő feladata lesz az, hogy a megfelelő dizájnnal – és termékekkel – kiemelje a márkát a gödörből.

large_Omni_rig_2x

GoPro Omni

A gyártó azt a célt tűzte ki maga elé, hogy nagyfelbontású, térbeli felvételek felvételéhez, összefűzéséhez és publikálásához kínáljon megfelelő hátteret. A „háttér” egyelőre a GoPro Omniból és az Odyssey-ből fog állni. Előbbiben összesen hat GoPro kalandkamerát (Hero4 Black) találunk, melyek szinkronizálva veszik fel a környezetet. A 360 fokos felvétel akár 8K felbontású is lehet, és a végtermék összeállításáról a „Kolor” nevű összefűző szoftver gondoskodik. Alternatív utófeldolgozó programként az Adobe Premiere Pro CC és az Adobe After Effects CC legújabb változatai is szóba jöhetnek. A GoPro azonban megkéri az árát az Omninak: komplett szettként 5000 dollárért, míg kamerák nélkül 1500 dollárért vihető a termék.

GoPro_odyssey

GoPro Odyssey

Nagyobb és drágább megoldást kínál a GoPro Odyssey, amiben összesen 16 darab Hero4 Black tevékenykedik. Ezt a körkamera rendszert a gyártó a Google felhő alapú Jump platformjához optimalizálta, így itt is 360 fokos felvételek készíthetőek 8K felbontással 3D-ben (a felvételeket a YouTube-on keresztül is le lehet játszani). 15 000 dollárba kerül a móka, ha valaki haza szeretne vinni egy ilyen játékszert. (Forrás: photoscala.de)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...