Hűségesen követ, mint egy kutya: ez a Hover Camera

A Hover Camera egy kisméretű drón, ami eltér társaitól: ezt az eszközt a fejlesztők (a ) nem arra tervezték, hogy nyakatekert piruetteket repüljön, vagy hogy több kilós fényképezőgépeket, kamerákat cipeljen. A Hover Camera sokkal inkább olyan, mint egy hűséges társ, aki csendben, pár lépéses távolságot tartva lebegve követi gazdiját.

hc2

Ennek a drónnak a lebegés az erőssége: stabilan tartja magát a levegőben úgy, hogy kezelőjének semmi teendője ne legyen. Egyszerűen csak hajtogasd szét, kapcsold be, majd engedd szabadjára. Kamerája 13 MP-es állóképeket, és 8 MP-es (4K-s) mozgóképeket képes felvenni. A termék okostelefonról vagy táblagépről vezérelhető a mellékelt alkalmazás segítségével. A Hover Camera rotorjait rács veszi körbe, így sem a pilótában, sem a környezetében nem tehet kárt velük.

hc3

A vállalkozás, aki a Hover Camerát fejleszti, már beszedett 25 millió dollárnyi támogatást befektetőitől, és így már rendelkezik egy 2000 darabos raktárkészlettel. Ennek a készletnek egy részét (pár száz darab egységről van szó) béta tesztelőknek adná ki a Zero Zero, hogy az esetleges hibák még a végleges termék sorozatgyártása előtt kiderüljenek. A fejlesztők így hát várják bétatesztelők jelentkezését. Weboldalukon pár sorban le kell írni, hogy miért, milyen célra vetnéd be a Hover Camerát, és ha elég meggyőzőek voltak az érveid, jó eséllyel kapsz majd egy tesztpéldányt.

hc4

A Hover Camera lelke egy Qualcomm Snapdragon 801 processzor, ami többféle okostelefonban is megtalálható. A keretrendszer szénszálas műanyagból készül, ami nem csak igényes, könnyű, hanem erős is. Mivel a drón tömege 250 gramm alatt van, ezért az USA-ban nem kell regisztrálni az FAA-nál. A stabil lebegéshez nem csak optikai érzékelőket, hanem szonárt is használ a termék. Természetesen képes személyek és arcok felismerésére is, így követéskor sem kezd el egy másik ember után loholni. A mellékelt alkalmazás Android és iOS operációs rendszerek alatt fut, általa nem csak a lebegés magasságát (maximum 50 méter) adhatjuk meg, hanem az okoseszköz érintőképernyőjének simításával irányíthatjuk is a drónt. A 13 MP-es kamera egyébként egy miniatűr stabilizátorra van felszerelve, így képeink és videóink sem fognak bemozdulni.

Egyelőre nem jelentették be a készülék árát, de a cél az, hogy 600 dollár alatt maradhasson a kis hűséges repülő. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...