Csak eldobod és repül – ilyen a „Lily” drón

Több mint hatvan ezren rendelték elő azt a robotrepülőgépet – mert itt már nem egyszerűen egy drónról van szó -, amit az UC Berkeley két hallgatója, Antoine Balaresque és Henry Bradlow fejlesztett. A két fiatal összesen 34 millió dollár értékben kapott előrendelést a mesterséges intelligencia által vezérelt, négy rotoros drónra, amit ők kedvesen „Lily-nek” hívnak. A MI vezérlésnek és a GPS egységnek hála akár kezdők is azonnal röptethetik a Lily-t, amit még 2013-ban, egy projekt keretei közt kezdett el fejleszteni a két diák. Céljuk az volt, hogy a lehető legegyszerűbben kezelhető, „bolondbiztos” drónt hozzák létre, ami a látottak alapján sikerült is nekik.

lily

A barátságos (mosolygó arcra hasonlító) előlappal felszerelt masina vízhatlan burkot kapott, és indításához elég, ha feldobjuk a levegőbe. Vezérléséhez egy kör alakú kis dobozkát kapunk, amin alapvető beállításokat hajthatunk végre, mint például megadhatjuk a készüléknek, hogy milyen módon kövesse azt a személyt (vagy járművet), ami a vezérlő birtokában van: van egyszerű követő mód (hátunk mögött, alacsony magasságban lebegve követ a drón), van oldalazó követő mód (mellettünk, de kissé lemaradva lebeg), illetve van egy olyan mód, ahol a drón előttünk lebegve próbálja lekövetni mozgásunkat. Ha be szeretnénk fejezni a röptetést, egyszerűen dobbantsunk ujjunkkal egyet a vezérlőn – a Lily hazatér (hozzánk) és leszáll.

lilycimlap

Rotorjai összecsukhatóak, egy töltéssel 20 percet tölthet a levegőben a legfeljebb 40 km/ó sebességre képes termék. A Lily persze képes mozgóképek felvételére, ahol a maximum 1920 x 1080 @ 60 fps (lehetséges 1280 x 720 @ 120 fps is), de fényképezésre is képes, ahol 12 MP felbontású fotók készülhetnek. Az előrendeléseket a fejlesztők idén nyáron kezdik teljesíteni – aki előrendelte a robotrepülőt, az 800 dollárért juthatott hozzá. Kereskedelmi forgalomban már 1000 dollárért kapjuk meg. Alábbi filmben látható a repülő kezelése, működése:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...