Kalandra fel! – akciókamerákhoz való tokok és egy hátizsák a Manfrottótól

Megvettük az első kaland-/akciókameránkat, vásároltunk hozzá tartalék akkut, markolatot, búvártokot (már amelyikhez kell), ilyen és amolyan adaptert, amivel biciklikormányra, sisakra, szélvédőre is fel tudjuk majd erősíteni a masinát. Amit viszont sokan elfelejtenek, hogy ezekhez a kis készülékekhez valamiféle táska is kellene, hiszen a gyakran ezeregy darabból álló készletet egy „hagyományos”, olykor dSLR szettekre méretezett, nagy fotós hátizsákba belehányni nem túl praktikus: szinte biztos, hogy amikor kellene a kalandkamera egy felvételhez, egy-két elemet nem találunk majd az óriási és kényelmetlen hátizsákban. És itt lép színre a Manfrotto legújabb Off road termékpalettája, ahol többféle, kifejezetten ezekre az apró strapakamerákra szabott táskák közül is választhatunk!

A Manfrotto Magyarországtól egy kaland-hátizsákot, két félkemény táskát és egy felgöngyölíthető, a „szerszámos” táskákra hasonlító tárolót kaptam bemutatóra. Ezek mindegyike kifejezetten a kis, cserélhető objektíves fényképezőgépekre, illetve akciókamerákra lettek szabva, ezért méretük és tömegük egyaránt minimális, viszont modularitásban, „a gép köré tervezett” mivoltukban a maximumot nyújtják. A táskák elég érdekes fantázianevekkel vannak megáldva (MB OR-ACT-BPGY a hátizsák, MB OR-ACT-HCS a kicsi, MB OR-ACT-HCM a nagyobb félkemény tok, míg az MB OR-ACT-RO a felgöngyölíthető táska jelölése), de ez senkinek ne vegye el tőlük a kedvét. Bemutatómat az MB OR-ACT-BPGY hátizsákkal kezdem, amibe nem csak akciókamerákat, hanem MILC fényképezőgépeket is csomagolhatunk a szükséges napi „ellátmány” mellé.

backpackmain

Az MB OR-ACT-BPGY egy rendkívül könnyű, érdekes módon szétcipzározható hátizsák, aminek fedele félkemény anyagból készült. A kicipzározás menete következő: fogjuk meg a két kis fület, és húzzuk ellentétes irányba, majd hajtsuk fel a hátizsák fedőlapját. Ekkor hozzáférhetővé válik a nagy cipzár, amit fentről lefelé húzva nyithatunk.

backpackinner1

Az MB OR-ACT-BPGY fedőlapjának belsejében egy cipzárral zárható rekesz található. Ide például pénztárcánkat, hivatalos iratainkat, telefonunkat pakolhatjuk, így mindig kéznél vannak, ha gyorsan elő kellene venni valamelyiket.

backpacktoppocket

A táska belseje hagyományos hátizsákra emlékeztet, tehát nincsenek külön térelválasztókkal kialakított szekciók, így nem csak fotós cuccot, hanem „hétköznapibb” dolgainkat is kényelmesen elrendezhetjük. A táska egy nagyobb zsebet kínál belül, amit táblagépekhez, kisebb notebookokhoz használhatunk (a lenti képen egy 10”-os táblagépet nyel el épp). A táska belső oldalfalán is rendelkezésünkre áll egy kis zseb, aminek fala hálóból készült, szája pedig cipzáras.

backpackinner2

A gyártó két, külön kivehető, kisebb méretű tárolót ad a hátizsák mellé. Ezeket külön fülük segítségével könnyűszerrel kiemelhetjük a hátizsák belsejéből. Az egyik táskába kalandkamerát, míg a másikba hagyományos, tükör nélküli rendszerkompaktot pakolhatunk.

backpackinnerbags1

A MILC-es tok belseje nincs felosztva; akár egy nagyobb MILC is elfér benne egy kisebb objektívvel. A másik tok, amibe akciókamera helyezhető, már válaszfalakkal van ellátva, azaz nem csak a kamerát, hanem adaptert, töltőt is hozzácsomagolhatunk.

backpackinnerbags2

Az MB OR-ACT-BPGY kívül is kínál tárolásra lehetőséget: mindkét oldalán található egy nagyobb fiók, ahová papír alapú térképet, GPS-t, papírzsebkendőt, kulcsokat stb. pakolhatunk.

backpacksidepocket

Szintén mindkét oldalon, a zsebek fölött egy-egy állítható hosszúságú heveder található, melyek segítségével akár egy kisebb méretű háromlábat, vagy egy monopodot is magunkkal vihetünk túránkra.

backpacksides

És ez még mindig nem minden! A hátizsák hátoldala is rejt egy nagy, cipzárral zárható zsebet, ahová egy további táblagépet, vagy kisebb notebookot csomagolhatunk. Az MB OR-ACT-BPGY-nek természetesen van esővédelme is, amint az a lenti fotón látszik.

backpacktabletraincover

A hátizsák viselete kényelmes, a két vállheveder mellett van egy derékfogó és egy a két vállhevedert összefogó pánt is.

backpackmain1

A Manfrotto tervezői azokra a kalandvágyókra is gondoltak, akik esetleg magát az utat – például egy hegycsúcs elérését – is meg szeretnék örökíteni: a bal oldali vállpánt egy olyan résszel van felszerelve, ahová egy adapter segítségével kamerát erősíthetünk (például az Olympus TG-Trackert).

backpackgopro

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...