Mágneses szűrő-tartó rendszert mutatott be a Manfrotto

Xume névre hallgat a Manfrotto új, mágneses szűrőtartó rendszere, aminek köszönhetően – elvileg – könnyebben és gyorsabban cserélhetünk szűrőt objektívjeinken. A rendszer két elemből áll: az egyiket az objektív szűrőmenetébe kell becsavarni, mintha egy hagyományos filtert csavarnánk be, a másikat – ami egy fémkeret – a szűrőre kell tekerni. Ha aztán a kerettel ellátott szűrőt az objektív elejébe csavart mágneses részegységhez érintünk, akkor a kettő között egy biztonságos, mágneses kapcsolat jön létre – soha többé nem kell csavargatni a használni kívánt filtert! A Xume összesen nyolc méretben lesz kapható: 49, 52, 58, 62, 67, 72, 77, valamint 82 mm-es egységek közül választhatunk. Ezek ára a méret függvényében 11 és 35 dollár között mozognak. Bővebb információ a Manfrotto weboldalán olvasható.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Jack_Package

  érdekesnek tünik, kivàncsi vagyok milyen erös az a màgnes, meg mennyire tartos…

 • lesgolla

  az otlet jo, de az lesz az igazi ha nem kell kozbulso gyuru hanem nativ beletapado slim szurok lesznek, igy tul vastag egy nagylatohoz. nyilvan az is kerdes mennyire mukodik a gyakorlatban, ha gyenge a magnet akkor felo hogy tatykoban lejon, ha tul eros akkor nehez leszedni es kiugrik az ember kezibol vagy ossetaperalja az obit/szurot.

  • Ajtay Zoltan

   Sajnos igazad van, valoban bukja az ember az adott objektiv zoomtartomanyanak (mar ha zoomrol van szo, fixnel pedig termeszetesen) “szeles veget”, mert levagja a sarkait a kepnek. Ugyanis az adapterrel 6 mm-rel lesz tavolabb a szuronk, es meg ha a legvekonyabbat (Kenko Zeta EX CPL, 3,5 mm!) hasznaljuk, akkor se lesz jo. Mereseim szerint pl. a Canon 16-35/2,8 L II-es objektiv a 16 mm-es allasban kb. 8 mm vastag szurot visel el, mig a 24-70/2,8 L II-es pedig meg ennel is kevesebbet…, igy nem tul jo a termek. Pedig volna letjogosultsaga, mert zsenialis otlet (lenne), meggyorsitana es biztonsagosabba tenne az UV-CPL-ND szurok cserejet. A gyartoja ugyan vagy ket eve (?) igerte, hogy kijon a sajat szuros valtozattal, de ennek meg semmi nyoma sincs a weblapjan….