Majd valamikor 2018-ban jön a Canon full frame MILC-e

Valamikor 2018 vége felé érkezik a Canon full frame szenzoros tükör nélküli rendszerkompaktja – állítja a mirrorlessrumors.com pletykája. Ismerve a gyártót, valószínűleg nem kapunk egy újabb bajonett-rendszert (aztán ki tudja?), hanem a MILC is natívan EF foglalattal várja majd a jelenleg is kapható objektíveket. Ennek az elképzelésnek az lenne az óriási hátránya, hogy a váz nagyon vaskos lenne, ugyanis az EF objektívek miatt muszáj lenne megtartani a nagy bázistávot, ami az „ósdi” tükörreflexes kialakítás miatt olyan, amilyen. Túl sok részletre nem derít fényt a szöveg, hiszen még körülbelül másfél év telhet el a bejelentésig (a 2018-as Photokina adhat teret a nagy leleplezésnek), annyi azonban már biztosra vehető, hogy a Canon MILC-ben egy újfajta képérzékelő játssza majd a főszerepet. A 4K felbontású videók felvételére már a Canon is lassan „kötelező jelleggel” tekint, így az is biztosra vehető, hogy az új fényképezőgép erre is képes lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Antal

  Eszerint majd jó hízott milc lesz, nem a trendi vékony fajta. De lagalább megeszi a régi obikat is. De az is lehet, és ez valószínűbb, hogy majd kap egy csúnyán túlárazott közgyűrűt, amin szintén lehet pár száz dollárt kaszálni. A régi obisok kénytelenek lesznek megvenni. Az új bajonetthez meg majd elkezdenek kijönni az újabb fejlesztésű lencsék.

 • JetFly

  Vaskos? Legalább lenne rajta fogás. Nekem a d750-es is ki akar fordulni a kezemből teljesen átlagos súlyú és balanszú obikkal, ha nincs rajta a markolat. El sem tudom képzelni (nem is akarom), milyen lehet mondjuk egy a7-es szériára hajazó váz 70-200 f/2.8-as obival.

 • Antal

  Elsősorban az élőképes kereső miatt – tükör és felette a pentaprizma – miatt nem lehetett extra lapos gépeket készíteni. A MILC rendszer nem ergonomikus, hanem praktikus, kis helyen elfér. Mivel nem az obi és a gépváz közötti területet markolod, hanem a markolatot, aki akarja a markolatot továbbra is gyárthatja vastagra. Egy komoly gépváznál azért nem érdemes a markolatot előre hozni túlzottan, mert egy komolyabb fisheye lencsénél megjelennének a markolaton az ujjaid is a képszélen.

  • Tehát mindig ott van, csak amikor fotózol vele, nem tudod rendesen megfogni? 😀
   Van MILC-em, d szódával jó a fogása csak.
   Mondjuk a 350D is elég nehéz eset telével.

 • Antal

  Még szép, a régi, filmalapú tükrösökön 0.3mm volt a film és kész volt. A digitálisokon ott a szenzor, az alaplap, és a túloldalt pedig a kijelző. Legalább 1 centit híztak e miatt a digitálisok.

 • Full frame gép lehet vaskosabb.. nagyot lehetne gurítani vele, de tuti féltik majd az 5D-t…

  • Dallos Csaba

   Nem tudom, hogy a MILC és a FF dslr egy felhasználói csoportot jelent-e?

   • Attól függ. Állítólag a technika nem számít. Vagy de?
    Ha ár, paraméterek, képminőség, időjárásállóság jobban jön ki, akkor szerintem simán megveszik a milcet. Az A7R-t is sok profi használja, pedig nem Canon.
    A 6D sikeréből nekem az jött le, hogy az embereknek a lényeg a fullframe, akkor is, ha elég buta a váz.
    Nekem sem feltétlen kéne az 5, esetleg az időjárásállóság miatt, bőven örülnék egy 6D-nek.

    • mlzphoto

     de ez is mit jelent, hogy buta? ISO/záridő/rekesz – ezen kívül mi kell?

     • Vagy itt, vagy VA-nál kifogásolta valaki, hogy nem túl jó a fókuszrendszere, kevés szolgáltatás… de hát az 5-ből is néha tök alap dolgok maradnak ki.. És igen, nekem is pont ennyi kell, adjon jó képet, aztán csók…

    • Dallos Csaba

     Én is beleestem annak idején az 5D-be, és valóban FF homi lettem. A gép 12 éves, most cserélnék, várom a 6II-t. Mit szeretnék bele: pontos AF, mellé: eye-af/face, 6400 (vagy még 1 FÉ?) ISO-ig használható kép (persze video, de az nekem kevésbé). Aztán persze normális kereső/EVF nélkül nem lehet fényképezni (forgatható LCD). Magyarán: amihez tapasztalat kell (és amit a felhasználó el tud rontani), abban a gép segítse a kedves felhasználót, és legyen benne (mondhatjuk technikának) az “olcsó” gépbe.
     Ami talán kevésbé kell egy nem profinak: időjárásállóság, dupla kártya, magnéziumváz, sok FPS, tartósabb zárszerkezet, és talán a wifi (bár ehhez bátorság kell, hogy kivegyék), extra felbontás és szoftverek. Ez mehet a drága gépbe.

     Amúgy nézegetem én is a sony-t… a youtube videóit, a marketing szempontokat….még nem győzőtt meg…másrészről aki pl dslr-ről váltott milcre, nagyon dicsérte. Mellesleg nagyon drága, sony szervíz úgy általában szerintem kuka (tv-vel majdnem megjártam).

     • 6400 az már az 5D2-n is használható volt… Ha nem pixelkukkolsz, akkor mg a 3 számjegyűeken is az, bár nagyon szét kell kenni a képet hozzá
      Az időjárásállóság szerintem jól jön, amatőrként is szépeket látok esőben, de arra nem oda való géppel nagyon készülni kell, nem előkapom és megcsinálom.
      A többi jaja. Az A7-nek a dinamikáját szeretik, abban elég rossz a Canon, meg hogy fullframe létére minden obi rámegy crop nélkül, mert annyira kicsi a bázistáv. És az nagyon nagy jóság.