100 éves a Gitzo!

Idén ünnepli századik születésnapját a Gitzo! A márka történelme során gyakran állt elő forradalmi ötletekkel, újításokkal, amik elősegítették a professzionális fotós kiegészítők jobbá tételét, fejlődését. A Gitzo életre szóló termékek megalkotásával nyitotta meg az utazó háromlábak éráját, és nyugodtan nevezhető a világ leginspirálóbb márkanevének, aki háromlábak és állványfejek gyártásával foglalkozik. Hogy századik születésnapját méltó módon ünnepelje, a Gitzo bemutatta a világ legexkluzívabb, „Arséne Gitzhoven Traveler Tripod” névre keresztelt állványát.

Az Arséne Gitzhoven Traveler Tripod korunk legfejlettebb technológiáit ötvözi: a központi egység egy teljesen új tervezésű, magnéziumból kialakított öntvény, ami fekete-titán színmintázatú fényezést kap. Műszakilag a Gitzo Traveler Series 1 alapjai köszönnek vissza. A lábak a gyártó Carbon eXact szénszálas csöveiből készülnek, és ezek, a kisebb tárolási helyigény érdekében, felfelé 180°-ban visszahajthatóak. A szekciókat a Traveler G-lock mechanizmus tartja bomba biztosan a fotós által beállított pozícióban (hosszban). A Traveler G-locknak az erős rögzítés mellett az ergonómia és a kis helyigény is felsorolható az előnyei közt.

Az új háromlábú állványhoz egy teljesen új gömbfej is tartozik: a Center Ball Head a lehető legsimább, legegyenletesebb pozicionálást teszi lehetővé. A szett további tartozéka az olasz bőrből hasított, szénszálas mintázatú vállpánt. A Gitzo 100. évfordulója alkalmából megalkotott Arséne Gitzhoven Traveler Tripodját egy míves dobozban kínálja majd, ám az exkluzív háromláb valószínűleg nem lesz sokáig kapható: az állványok zászlóshajójából világszerte – alapításának évére utalva – csupán 1917 darabot (1/1917-1917/1917 sorozatszámokkal gravírozva) fognak értékesítésre legyártani.

A termék eredetiségét igazoló tanúsítványt a Gitzo ügyvezetője és az adott darab összeszerelő mestere egyaránt szignózza. A boltokba kerülés dátuma és az Arséne Gitzhoven Traveler Tripod ára egyelőre nem ismert.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...