Bemutató: divatos és sokoldalú a Manfrotto Manhattan táskacsaládja!

Bevezetés, Speedy-10

Ki mondta, hogy egy fotós táskának unalmasnak és egyoldalúnak kell lennie? A Manfrotto legújabb táskacsaládja, ami a „Manhattan” névre hallgat, máris az ellenkezőjét bizonyítja. Az egyelőre három tagból álló csoport kifejezetten a „városi felfedezőket” célozza meg, akik egyrészt nem szeretnének olyan fotós táskával mászkálni, amiről lerí, hogy „fotós vagyok, rabolj ki”, másrészt érzékenyek megjelenésük divatos oldalára is, ne adj’ isten akár elegánsabb öltözékük kiegészítéseként vágynak valami egyedire. A Manfrotto Manhattan hátizsákja, a „Mover-50”, a Manhattan messenger táskája, a „Speedy-10”, és a Manhattan háromféle módon hordható válltáskája, a „Changer-20” többféle alkalomhoz, korosztályhoz és nemhez illeszkedik.

A Speedy-10

A Manfrotto Manhattan család jelenleg legkisebb tagja a hírnök/futár féle válltáska, a Speedy-10 (MB MN-M-SD-10), amibe egy nagyobb MILC váz mellé (pl. Sony A7 sorozat) kettő nagyobb, vagy akár három kisebb objektívet, egy nagyobb táblagépet/kisebb notebookot is elhelyezhetünk. Persze, a tükörreflexes gépek híveinek sem kell lemondania erről a válltáskáról, mert a kisebb masinák (pl. Canon EOS 1300D, vagy Nikon D3400) mellé is befér még kettő vagy három alapzoom.

A Speedy-10 elegáns szürke színben érkezik, vállpántja mellett egy fogantyúval is ellátták, így akár kézben is vihetjük, foghatjuk, ha például a városi tömegközlekedéssel utazunk. Ha viszont sétálunk, akkor az extra kényelemről egy plusz heveder gondoskodik, ami az alábbi kép szerint gondoskodik a táska rögzítéséről:

Ha pedig repülőtéren, vasútállomáson kézikocsival toljuk a többi poggyászunkat, a Speedy-10-et is felfűzhetjük a kerekes inasra a fent említett keresztpánt segítségével. A táska hátoldalán található cipzáras zsebbe egy nagyobb okostelefon, vagy egy kisebb táblagép is kényelmesen elfér.

A külső zsebek listáját az elülsővel folytathatjuk, ami a fotós szekciót fedő lehajtható részben van. Mivel ez egy védettebb rekesz, ezért nagyszerűen alkalmas pénztárca, okmányok, vagy egyéb fontos iratok tárolására.

A válltáska egyik oldalán egy olyan, felfelé nyitott zseb található, amibe összecsukható (száraz) esernyőt, vagy akár egy félliteres vizes palackot is elhelyezhetünk. Ha a zseb oldalsó cipzárja fel van húzva, akkor a rekesz szája leszűkül annyira, hogy a benne eltárolt papírzsebkendő csomag, vagy egyéb (nem értékes) kacat ne essen ki a viselés során.

Egyébként a Speedy-10 oldalai letisztult külsejűek, az oldalzseben kívül nincs itt semmi érdekes látnivaló.

A belső fő szekcióhoz – ami alaphelyzetben a fotós részleg – felülről egy közvetlen, cipzáras nyílás vezet, így a tépőzáras fül kinyitása nélkül is elérhetjük a fotómasinánkat.

És most jön az érdekes rész: a Manfrotto Manhattan Speedy-10 belsejében egy egy-az-egyben kiemelhető fotós tároló található, ami egy hálós, cipzárral zárható/nyitható fedéllel van ellátva. Ha tehát nem fotózni indulunk, hanem más célra kell a válltáska, akkor ezt az inzertet egyszerűen – akár telepakolva is – kiemeljük és félretesszük, míg megint szükségünk nem lesz rá:

 

Természetesen gyárilag járnak a táskához az elválasztók is (az extra biztonságot nyújtó, úgynevezett „Flexy Camera Shell” rendszer), így mindenki saját igénye szerint alakíthatja a fotós inzert belsejét:

Ha „kiürítettük” a táskát, akkor egy jól pakolható, munkába járáshoz is elegendő kapacitással bíró kis oldaltáskát kapunk, amiben notebookunkon kívül pulóvert, iratokat, tízórait és egyebeket is tárolhatunk.

Mivel a Speedy-10 egy teljes értékű fotós táska, ezért az állványunkat sem kell otthon hagyni: a táska alján egy cipzár elhúzásával előkerül az „állványcipelő részleg”.

 

Nyilván nem kényelmes a szett, ha egy hatalmas háromlábat kötözünk fel a táska aljára, de például egy Manfrotto BeFree One, vagy egy Gitzo GT1545T nem lesz útban. Jut eszembe, a Speedy-10 belsejének fedőlapja tépőzárakkal zárható, ami gyors, de mégis kellően biztonságos záró-mechanizmusnak bizonyult:

Mint az összes Manfrotto fotós táska esetében, úgy a Manhattan Speedy-10-hez is jár az esőköpeny, amivel egy-egy nagyobb zuhé is túlélhető. Persze, a táska anyaga önmagában is vízlepergető hatású, de azt csak a szemerkélő esőhöz tervezték, ne kockáztassuk a drága felszerelést!

A Manfrotto Manhattan Speedy-10 nekem tetszett, mindenképp merem ajánlani azoknak, akik kisebb felszereléshez keresnek egy kisebb méretű, de nem apró válltáskát, amit nem csak fotós célokra lehet használni. Tőlem jár neki az „Ajánlom”, azaz „Ezüstérem”.

Manfrotto Manhattan Speedy-10

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...