Lehullott a lepel a Canon EOS 6D Mark II-ről – itt vannak a termékfotók!

A Canon hivatalosan csak június 29-én fogja bejelenteni az EOS 6D Mark II-t, ám a gonosz lelkek már most kitették a gépről készített termékfotókat, sőt, a műszaki paraméterekkel is megismerkedhetünk! A fotók kiszivárogtatásáért eredetileg a Nokishita Camera japán pletykalap felel, de időközben számos oldal vette át a képeket (pl. a petapixel.com is) Futótűzként terjed a jóság, megosztom hát én is veletek!

Elölről picit az EOS 5D Mark IV-re hasonlít az újonc, ami azért kisebb lesz a nagy vasnál. Hátulról a 6D Mark II a kétszámjegyű modelleket idézi: ez lesz ugyanis a Canon első full frame szenzoros tükörreflexese, aminek kihajtható és elforgatható a kijelzője:

A 6D Mark II – úgy tűnik – továbbra is csak 1/4000 mp-ig megy a záridőt illetően, tehát az 1/8000 mp marad a drága készülékek privilégiuma. A központi egység egy 26 MP-es CMOS lapka, ami a gyártó Dual Pixel technológiájával van felvértezve. Az automatikus élességállításért egy 45 darab keresztérzékelőből álló rendszer felel, az érzékenységet pedig ISO 102 400-ig lehet kiterjeszteni.

Videóban nincs 4K, Full HD a csúcs, de legalább van 5-tengelyes elektronikus képstabilizálás felvétel közben. Van GPS, WiFi és Bluetooth, ami nem meglepő. A váz mérete 144 x 110,5 x 74,8 mm, tömege 765 gramm, ára egyelőre nem ismert.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Árulja már el egy olyasvalaki, aki igazi DSLR-buzi és sugárban okád a tükörmentes fényképezőgépektől.
  Mitől jó ergonómiailag, hogy egy ekkora dög félprofi gépre mindössze 2 (azaz kettő) vezérlőtárcsát tesznek (egyiket ráadásul lehetetlen, vagy legalábbis irgalmatlanul kényelmetlen helyre, az iránygombok köré), és inkább gombokat tesznek az egyetlen használható tárcsa mellé, ahelyett, hogy dedikált tárcsák lennének a dedikált funkcióknak?
  Már csak azért is kérdezem, mert ha lenne pénzem, akkor se vennék Panasonic GH5-öt (ahol lemásolták egy az egyben a Canonok kezelőszerveit, mintha nem is Panasonic gép lenne).

  • JetFly

   Szerintem, mióta a sony kihozta az 1kg+ efobikat, az ergonómiai kérdések nem relevánsak többé a dslr vs mirrorless háborúban.

  • Csacsi

   Látod-látod, már megint kiderült, hogy mindenki hülye rajtad kívül. 🙂

   • Szóval akkor miért is jobb a két, rossz helyen levő vezérlőtárcsa, mint a három, jó helyen? Van egy tippem. A profi fotósok „így szokták meg”, és nehogy már abba feccöljenek energiát, hogy egy új layoutot megtanuljanak és megszokhatnak, ha azalatt pénzt is kereshetnek.

    • Rufi

     Téged kiskorodban megvert egy Canont használó profi fotós, hogy ennyire utálod a Canont és a profikat? 🙂

    • Csacsi

     Valaki kényszerít, hogy hasznájl Canont?
     Meneküüüülj…

  • uffneked

   Magamra veszem, DSLR buzi vagyok.
   Volt Pentaxom (K5), ahol expógomb előtt, és hüvelykujj helyén volt a tárcsa. megszokható volt, de ahol a hüvelykujjnak kialakították a gumírozást, nekem nem volt kényelmes, folyton a tárcsán volt az ujjam, volt, hogy el is tekergettem.
   Aztán lett Nikonom (D7100), majdnem ugyanott a 2 tárcsa, a hátsó valamivel jobb helyen, de a hüvelykujjam még mindig valahol a tárcsa, meg az AF lock gomb között volt, a gumírozás helyett.
   Aztán jött a Canon (5Dmk2 és 6D), itt végre gumírozott helyen kényelmes a hüvelykujjamnak. A másik tárcsa expó előttről mögé került, ez lényegében mindegy, bár így stabilabban tudok ráfogni tekergetés közben. A hátsó tárcsa meg a “kerék”, nekem sokkal jobban fekszik lefelé nyúlni érte, mint befelé a tenyerem felé.
   MILC-ből A7 volt a kezemben 2×10 percig, biztosan meg lehet szokni azt is. Én ahhoz tudnám hasonlítani a fogását, mint amikor a féldecis kávéscsészét próbálod a fülénél fogva a szádhoz emelni – eltartott kisujjal… 🙂

   • mlzphoto

    🙂 ez jó!

   • zsoca

    ott a pont és mindent visz 😀

  • Rotty

   Minek kéne több? Használtál már ilyen gépet valaha vagy csak dumálsz hülyeséget a vakvilágba?

 • Peter89x

  Aha, tehát Casey Neistat visszaáll Sonyról Canonra egy hónapon belül. 😀